West Ham laat oog vallen op Ajax-captain Bergwijn

Reacties

Steven Bergwijn staat mogelijk voor een wintertransfer. West Ham United heeft serieuze interesse in de 26-jarige aanvaller, die anderhalf jaar geleden door Ajax voor een recordbedrag van ruim 31 miljoen euro werd overgenomen van Tottenham Hotspur.

West Ham laat oog vallen op Ajax-captain Bergwijn
© Pro Shots

Ajax heeft nog geen bod ontvangen op Bergwijn, maar dat zou wel snel kunnen komen. West Ham volgt Bergwijn al langer en heeft hem geïdentificeerd als topdoelwit voor januari. In principe laat de club uit Amsterdam Bergwijn liever niet gaan, maar met een verkoop kan de club een financieel gat dichten. Ajax legde in de zomer van 2022 31 miljoen neer voor Bergwijn en hoopt een groot gedeelte van dat bedrag nu ook weer terug te kunnen krijgen.

Een vertrek van Bergwijn bij Ajax diende zich afgelopen zomer ook al aan. Hij mikte toen op een transfer naar Saoedi-Arabië, maar dat ketste af vanwege zijn salariseisen. Bij West Ham zou Bergwijn herenigd kunnen worden met een aantal oude bekenden. Edson Álvarez en Mohammed Kudus spelen er sinds afgelopen zomer, terwijl John Heitinga er werkzaam is als assistent-trainer van David Moyes. 

Hoewel Bergwijn onlangs zelf aangaf niet per se weg te hoeven bij Ajax, staat hij open voor een vertrek mits het totaalplaatje klopt. Sinds zijn komst naar Ajax heeft hij moeite om zijn stempel te drukken op het aanvalsspel en daarom heeft hij nooit een onuitwisbare indruk achter kunnen laten. De 32-voudig international, die in Amsterdam nog een contract heeft tot medio 2027, kwam tot op heden in 65 officiële duels tot 24 doelpunten en 9 assists.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.