Wervelende Wildschut leidt Wigan Athletic naar promotie

Reacties

Wigan Athletic-aanvaller Yanic Wildschut heeft de promotie naar het Championship officieel gemaakt. De 24-jarige buitenspeler maakte als invaller twee goals tegen Blackpool: 0-4.

Wervelende Wildschut leidt Wigan Athletic naar promotie

Wigan was officieus al zeker van promotie bij de aftrap van het uitduel met Blackpool, maar door een overtuigende zege is een plek in het Championship ook officieel een feit. Wildschut kwam vlak voor rust bij een 0-0 tussenstand het veld in en speelde een hoofdrol door zowel de tweede als de derde Wigan-goal te maken.

Wildschut, die verkozen werd in het Team van het Jaar in de League One, was in gesprek met VI al enthousiast over zijn toekomst bij Wigan: 'Ik kijk er al erg naar uit om het een heel seizoen lang te laten zien in het Championship. Vorig seizoen heb ik maar elf wedstrijden in die competitie mogen spelen bij Middlesbrough en ik vond dat ik niet op dat niveau misstond. Mijn ultieme doel blijft natuurlijk de Premier League, maar ik weet dat dat op dit moment nog te hoog gegrepen is. Eerst maar eens zorgen dat we er met Wigan inblijven komend seizoen.'

Wigan is koploper op het derde Engelse niveau met zes punten voorsprong op achtervolger Burton Albion, dat om 16.00 uur aantreedt tegen Gillingham. Als Burton dat duel niet wint, mag Wildschut zich kampioen van de League One noemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.