Wervelend Arsenal sloopt Sevilla in sensationele start van generale

Arsenal zette deze zomer hoog in op de transfermarkt en legde de lat omhoog in het Etihad Stadium. Ruim honderd miljoen euro werd uitgegeven om weer te kunnen strijden met de top van de Premier League. In aanloop naar de start van de competitie sloopten de Londenaren in eigen huis Sevilla (6-0).

Een kleine negentien minuten waren er nodig om de Spaanse topclub in de generale repetitie voor de seizoensstart op de slachtbank te leggen. Aan de hand van buitenspeler Bukayo Saka, kersverse aanvoerder Martin Ødegaard en aanvalsleider Gabriel Jesus werd er geen spaan heel gelaten van het arme Sevilla. De Andalusiërs hadden geen weerwoord op de storm aan Engelse aanvallen.

Zowel Saka als Jesus - die deze zomer over werd genomen van Manchester City - schoot nog voor de twintigste minuut twee keer raak. In het restant van het duel moest Sevilla proberen de eer te redden. Dat lukte de bezoekers niet. Jesus scoorde in de 77ste minuut voor de derde keer en had zo een hattrick te pakken. Eddie Nketiah maakte vlak voor tijd het feest compleet door de eindstand op 6-0 te bepalen.

Het was het vervolg van een wervelende voorbereiding. Eerder werden Chelsea (4-0), Orlando City (3-1), Everton (2-0) en FC Nürnberg (5-3) overtuigend verslagen. Vrijdag begint de Premier League voor Arsenal met een uitwedstrijd tegen stadsgenoot Crystal Palace. Sevilla heeft nog twee weken te gaan tot de competitiestart, op 12 augustus wacht de eerste competitiewedstrijd tegen Osasuna. Karim Rekik speelde zaterdagmiddag zeventig minuten mee bij de bezoekers.