Ødegaard nieuwe captain van Arsenal: 'Enorme impact, hij bindt het team'

Reacties

Martin Ødegaard is de nieuwe aanvoerder van Arsenal. De Noorse spelmaker is door trainer Mikel Arteta benoemd tot de nieuwe captain, nadat hij veel indruk maakte op de oefenmeester.

Ødegaard nieuwe captain van Arsenal: 'Enorme impact, hij bindt het team'

De oud-speler van SC Heerenveen en Vitesse kwam anderhalf jaar geleden naar The Gunners. Nadat Ødegaard eerst een halfjaar gehuurd was, betaalden de Londenaren zo'n 35 miljoen euro om de Noor definitief te strikken. De spelmaker kwam over van Real Madrid. 'Hij is zó belangrijk voor ons. Hij bindt het team samen en ik ben ontzettend blij met hem', zei Arteta afgelopen seizoen al over zijn aanvallende middenvelder.

Sinds zijn entree maakte Ødegaard veel indruk in het Emirates Stadium. In zestig wedstrijden scoorde hij negen keer. Arteta zag zijn oogappel daarnaast dus de leiding nemen op het veld. 'De 23-jarige heeft een enorme impact gemaakt sinds hij in januari 2021 van Real Madrid naar het Emirates Stadium kwam', schreef Arsenal dan ook lyrisch bij de bekendmaking over de nieuwe aanvoerder.

Ødegaard gaat geen totaal nieuwe wereld betreden als aanvoerder. De linkspoot is namelijk ook al de man die zijn nationale ploeg voorgaat in de interlands. 'Ødegaard heeft ervaring met het dragen van de armband, aangezien hij sinds maart 2021 aanvoerder van Noorwegen is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Wij wensen Martin veel succes als onze nieuwe aanvoerder', schrijft de club op de officiële kanalen. Met Ødegaard moet er een einde komen aan een periode van strubbelingen met het aanvoerderschap van de club. Afgelopen seizoen werd Pierre-Emerick Aubameyang uit zijn functie ontheven. Daarvoor raakte Granit Xhaka de eervolle titel al kwijt.

Met Ødegaard als aanvoerder wil Arsenal de top van Engeland weer gaan bestormen. De ploeg van Arteta versterkte zich stevig deze transferzomer. Miljoenen werden uitgetrokken om Garbriel Jesus, Oleksander Zinchenko (beiden Manchester City), Fábio Vieira (FC Porto), Matt Turner (New England) en Marquinhos (São Paulo) aan de selectie toe te voegen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.