Werner legt uit wat er misging in zijn beginperiode bij Chelsea

Reacties

Hoewel hij tot nu toe in alle competities bij negentien doelpunten betrokken is geweest, gaat het Timo Werner dit seizoen bij Chelsea nog niet zo goed af als hij had gehoopt. De 24-jarige Duitser kwam vorige zomer over van RB Leipzig en legt uit wat er daarna misging tijdens zijn eerste maanden in Engeland.

Werner legt uit wat er misging in zijn beginperiode bij Chelsea
© Pro Shots

Toen Chelsea Werner aantrok leken de meeste mensen het er wel over eens dat het een uitstekende aankoop was van de Londenaren, maar de aanvaller heeft tot nu toe nog niet de kwaliteiten laten zien die hij bij Leipzig toonde. De twijfels namen alleen maar toe toen hij tussen eind november en begin februari liefst veertien Premier League-duels op rij droog stond.

'Natuurlijk merkte ik dat ik na zo'n reeks niet per se meer een topspits werd genoemd', vertelde Werner in een interview met Kicker. 'Maar in de afgelopen maanden ben ik wel met beide benen terug op de grond gekomen. In het begin van het seizoen dacht ik dat ik bij Chelsea gewoon mijn ding kon blijven doen. Maar in Engeland zijn er geen makkelijke wedstrijden. De spelers zijn allemaal 1 meter 90, fysiek enorm sterk en ook nog snel, ook de verdedigers. Het is indrukwekkend hoe hoog de intensiteit is in de Premier League.'

In vergelijking met de concurrentie loopt Werner achter in de Premier League:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds een maand staat Werner bij Chelsea onder leiding van landgenoot Thomas Tuchel. De spits vindt het fijn dat hij met zijn nieuwe trainer ook in het Duits kan praten. 'Ik werk veel aan mijn beheersing van de Engelse taal, maar ik kon me in het verleden niet altijd goed genoeg uiten. Niet op de manier zoals ik wilde. Ik moest oppassen om niet verkeerde dingen te zeggen. Nu heb ik er geen last meer van. Soms voel ik me zelfs een beetje thuis.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.