Chelsea is na drie speelronden koploper in Groep E van de Champions League. De Londenaren beleefden dankzij schlemiel Dalbert een kinderlijk eenvoudige avond. Sevilla behaalde met tien man knap een zege op een voor Jesús Navas historische avond.

Chelsea
3 - 0
Rennes
Rennes

Hakim Ziyech mocht bij Chelsea in de basis starten en zag hoe het duel in de tiende minuut al een beslissende wending kreeg. Timo Werner ging over het been bij Dalbert, die zeker niet voor het laatst doorslaggevend zou zijn. De linksback werd met geel en een strafschop bestraft. Werner benutte het buitenkansje vakkundig.

In de veertigste minuut was sprake van een herhaling van zetten. Al was de rol voor Dalbert nu wat ongelukkiger. Bij een schot van Tammy Abraham kreeg de verdediger de bal op zijn arm. De VAR was, acterend volgens de regels, onverbiddelijk. Dalbert kreeg een tweede gele kaart en moest kort na zijn aftocht lijdzaam toezien hoe Werner dit keer de strafschop hoog en hard binnenschoot. Daarmee liet hij eens te meer zien bovenaan het lijstje penaltynemers te staan. Jorginho, bekend van zijn befaamde hupje, had de laatste weken immers vaker dan hem lief was gemist.

Tegen tien man kwam Chelsea vijf minuten na rust op 3-0. Ziyech gaf de bal mee aan de opkomende verdediger Reece James, die met een afgemeten voorzet Abraham vond. De Engelse spits tikte vogelvrij en beheerst binnen.

Na de 3-0 was het duel volledig gespeeld. Chelsea hoefde niet meer en de tien van Rennes konden niet. Zodoende liep Chelsea-doelman Edouard Mendy, tegen zijn oude club, dus voor de zesde keer in zeven duels met een clean sheet van het veld. Ziyech werd een kwartier voor het einde van het veld gehaald.

Sevilla
Sevilla
3 - 2
Krasnodar
Krasnodar

Het Sevilla van basisklant Luuk de Jong beleefde een wonderlijke avond. De start van de thuisploeg was beroerd. Na zeventien minuten schoot Shapi Suleymanov op fraaie wijze een vrije trap in de bovenhoek. Vier minuten later was het 0-2 door een benutte strafschop van voormalig FC Groningen- en PSV-spits Marcus Berg.

Sevilla-coach Julen Lopetegui had vervolgens na 34 minuten al genoeg gezien van Jules Kounde en Sergio Escudero. Kort na die wissel veerde Sevilla op. Ivan Rakitic bezegelde die opleving met een fraaie kopgoal. Toch ging het voor rust opnieuw mis. Navas liep Kristoffer Olsson omver en werd voor het eerst in zijn loopbaan (766 officiële duels) van het veld gestuurd.

Met tien man toonde Sevilla in de tweede helft veerkracht. Door een gouden wissel van Lopetegui won Sevilla zelfs nog. Youssef En-Nesyri profiteerde eerst van geklungel van Kaio, die hij de bal in de opbouw ontfutselde en voor de gelijkmaker tekende. Vervolgens maakte hij ook de 3-2. De Jong kon net niet bij een vrije trap, maar omdat de bal van de paal terugkwam was de rebound een prooi voor En-Nesyri.

Bij Sevilla mocht Karim Rekik in de slotfase nog invallen voor De Jong, terwijl bij de Russen Tonny Vilhena ontbrak in de selectie. In de stand moet Sevilla op basis van doelsaldo voorrang verlenen aan Chelsa.