Werner begint met wegpoetsen treurige stats: 'Is hij nu los?'

Reacties

Gaat Timo Werner eindelijk zijn duivels ontbinden? De Duitse spits maakte zaterdag de cruciale 2-1 voor Chelsea in de Premier League-wedstrijd tegen Southampton. Eerder op de dag meldden diverse tabloids nog dat de aanvaller mogelijk denkt aan een vertrek.

Werner begint met wegpoetsen treurige stats: 'Is hij nu los?'
© Pro Shots
Chelsea
Chelsea
3 - 1
Southampton
Southampton

De komst van Romelu Lukaku betekende namelijk slecht nieuws voor Werner, die tijdens zijn eerste seizoen in dienst van The Blues geen onomstreden status verwierf. Net als vorige week in de kraker tegen Manchester City (0-1 verlies) kreeg de Duitser weer de kans vanaf de aftrap en nu was het ook voor het eerst raak in dit Premier League-seizoen.

'Wat een opluchting was dit voor het team. Het was lastig na hun rode kaart (James Ward-Prowse moest inrukken, red.), omdat zij met tien man gingen verdedigen. Timo maakte een fantastisch doelpunt. Hij was daar waar hij moest zijn', zei manager Thomas Tuchel na afloop in gesprek met verslaggevers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Engelse media zijn laaiend enthousiast over het optreden van Werner. 'Eindelijk. Hij maakte de kapitale 2-1 nadat hij eerder een treffer zag worden afgekeurd. Is hij nu los?', schrijft The London Evening Standard. De krant geeft Werner een 8. De BBC zag eveneens een indrukwekkende Werner. 'De goal was een passende beloning voor zijn onvermoeibare pogingen.'

Werner hoopt af te rekenen met zijn bedroevende statistieken van vorig seizoen. De Duitser had op basis van de kwaliteit van zijn kansen elf keer moeten scoren in de Premier League, maar trof slechts zes keer doel. Bij verreweg de meeste andere spelers in de bovenste regionen van het Expected Goal-klassement in de Premier League was dit verschil kleiner.

Expected Goals - seizoen 2020/21:

Speler Expected Goals Goals Verschil
Harry Kane 20 23 3
Jamie Vardy 20 15 -5
Mohamed Salah 19 22 3
Patrick Bamford 18 17 -1
Dominic Calvert-Lewin 16 16 0
Bruno Fernandes 16 18 2
Ollie Watkins 15 14 -1
Sadio Mané 14 11 -3
Michail Antonio 14 10 -4
Neal Maupay 13 8 -5
Chris Wood 13 12 -1
Callum Wilson 13 12 -1
Roberto Firmino 12 9 -3
Alexandre Lacazette 12 13 1
Timo Werner 11 6 -5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer T. Werner
Meer over T. Werner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.