Wereldreiziger Krul strijkt neer bij AZ

Reacties

André Krul gaat aan de slag bij AZ. De ervaren doelman gaat in Alkmaar ook de rol van mentor vervullen.

Wereldreiziger Krul strijkt neer bij AZ
© Pro Shots

De 33-jarige Krul, die voor een jaar tekende bij AZ, trainde al mee bij de Alkmaarse beloftes. Met het contract is dat nu officieel gemaakt. Gezien zijn leeftijd is er weinig speeltijd voor hem weggelegd in de Keuken Kampioen Divisie. Hij kan alleen tegen de andere belofteteams spelen.

Krul gaat meer doen. 'Ik ga een mentorrol vertolken voor de jongere gasten en met name de keepers, onder meer op het gebied van professionaliteit en het leven als topsporter', zegt Krul op de clubwebsite. 'Ik ben daarnaast fanatiek genoeg om mezelf als keeper te willen blijven ontwikkelen en geef elke dag de volle honderd procent. Dat weet AZ en daarin ziet de club voor mij een mooi voorbeeldfunctie weggelegd.'

Krul, die in de jeugd al speelde voor AZ, heeft in zijn carrière de nodige (levens)ervaring opgedaan in het buitenland. De doelman was actief in onder meer Colombia, Japan, Puerto Rico en Australië. In Nederland verdedigde hij het doel van AGOVV Apeldoorn, Sparta Rotterdam en Telstar. Afgelopen seizoen was hij actief in Duitsland voor Alemannia Aachen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.