Wereldgoal Fred niet genoeg: Fenerbahçe heeft titel niet meer in eigen hand

Fenerbahçe heeft maandag de controle over de titelrace in de Süper Lig verloren. Op bezoek bij Sivasspor leed de ploeg van onder meer Dusan Tadic, Ferdi Kadioglu en Sebastian Szymanski potentieel heel duur puntenverlies: 2-2.

Sivasspor
Sivasspor
2 - 2
Fenerbahçe
Fenerbahçe

Op slag van rust zette Fred de grootmacht uit Istanbul nog wel op voorsprong, met een geweldige streep vanaf ruim twintig meter. De thuisploeg, bivakkerend in de middenmoot van de competitie maar in eigen huis lastig te kloppen, vocht zich terug. Fodé Koita maakte gelijk, maar de punten leken toch met Fener mee te gaan na een late goal van Irfan Kahveci. Diep in blessuretijd maakte Rey Manaj vanaf elf meter toch nog gelijk voor de thuisploeg.

Of ja, diep in de blessuretijd, dat bleek relatief: er werd uiteindelijk liefst 104 minuten doorgespeeld, bij Fenerbahçe kwam na dertien minuten toegevoegde tijd met Joshua King zelfs nog een invaller in de ploeg. Het mocht allemaal niet meer baten: aan de 2-2 eindstand veranderde niks meer. Feest in Sivas, en zeker ook bij Galatasaray, de grote concurrent van Fenerbahçe in de titelrace.

Fenerbahçe staat nu namelijk vier punten achter de vijand. Een gat van twee punten was nog te overbruggen geweest, omdat de beide ploegen nog tegen elkaar spelen. Na deze uitslag geldt echter dat Gala het zich kan permitteren om die pot te verliezen. Zolang het de andere ontmoetingen maar wint, zal die ploeg zijn titel in de Süper Lig prolongeren.