Kadioglu helpt Fenerbahçe met spectaculaire goal op weg naar bekerfinale

Reacties

Fenerbahçe heeft zich woensdagavond geplaatst voor de bekerfinale. Ferdi Kadioglu zette zijn ploeg met een spectaculaire treffer op het juiste spoor tegen Sivasspor: 3-0.

Kadioglu helpt Fenerbahçe met spectaculaire goal op weg naar bekerfinale
© Screenshot a Spor
Fenerbahçe
Fenerbahçe
3 - 0
Sivasspor
Sivasspor

Nadat de eerste wedstrijd in het tweeluik in een doelpuntloos gelijkspel was geëindigd, opende Kadioglu woensdag kort na rust de score. Zijn eerste poging werd nog gekeerd door Sivasspor-keeper Ali Sasal Vural, waarna een schot van een ploeggenoot werd geblokt. De bal kwam terug bij Kadioglu, die scoorde met een halve omhaal.

Voor Kadioglu, die sinds 2018 in Turkije speelt, betekende het zijn vierde doelpunt van dit seizoen. De drie eerdere doelpunten maakte de voormalig NEC'er in de competitie.

Na de openingstreffer van Kadioglu verdubbelde Michy Batshuayi de marge en vervolgens slaagde Sivasspor er niet in om het nog spannend te maken. Joshua King maakte er uiteindelijk zelfs 3-0 van. Zo werd de bekerwinnaar van vorig jaar uitgeschakeld en gaat Fenerbahçe naar de finale. Daarin zal Ankaragücü of Istanbul Basaksehir de tegenstander zijn.

Het is voor het eerst sinds 2018 dat Fenerbahçe de Turkse bekerfinale mag spelen. Destijds werd er met 3-2 verloren van Akhisar Belediyespor. De laatste keer dat Fenerbahçe de beker won was in 2013. De huidige nummer twee van de Süper Lig won een jaar later voor het laatst de landstitel, wat betekent dat Kadioglu nu zijn eerste prijs met Fener kan gaan winnen. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.