Oranje opgelet: Ecuador-spits houdt hunkerend Fenerbahçe op titelkoers

Reacties

Fenerbahçe mag blijven dromen van de eerste landstitel in negen jaar. Enner Valencia, blikvanger van de Nederlandse WK-tegenstander Ecuador, zorgde maandag voor een benauwde overwinning op het laaggeklasseerde Sivasspor (1-0).

Oranje opgelet: Ecuador-spits houdt hunkerend Fenerbahçe op titelkoers
© Pro Shots
Fenerbahçe
Fenerbahçe
1 - 0
Sivasspor
Sivasspor

De laatste keer dat Fenerbahçe zich tot landskampioen kroonde, voetbalde Dirk Kuijt nog bij de Turkse grootmacht. Ersun Yanal was in het seizoen 2013/14 de laatste trainer die de titel naar de Aziatische kant van Istanboel bracht. Sindsdien lukt het Fenerbahçe maar niet om in eigen land voor nieuw succes te zorgen.

Dit seizoen gaat het de roemruchte club voor de wind. Onder trainer Jorge Jesus (ex-Sporting Portugal en Benfica) plaatste Fenerbahçe zich voor de achtste finales van de Europa League en gaat de ploeg aan kop in de Süper Lig. De wedstrijd tegen laagvlieger Sivasspor leek schriftelijk te kunnen worden afgedaan, maar niets bleek minder waar.

Rood Batshuayi, goal Valencia
Omdat Mitchy Batshuayi vlak na rust tegen zijn tweede gele en dus rode kaart aanliep, moest Fenerbahçe vol aan de bak in het eigen Şükrü Saracoğlu Stadion. Een benutte penalty van Valencia, die later deze maand met Ecuador op het WK aantreedt tegen Oranje, bood uitkomst. De 33-jarige aanvaller mocht aanleggen na een overtreding van Robin Yalcin en hield het hoofd koel (1-0).

Dat doelpunt volstond voor Fenerbahçe om voor de vijfde competitiewedstrijd op rij te zegevieren. Dat betekent dat de formatie van Jesus de koppositie in de Süper Lig verstevigt. Na twaalf wedstrijden gaat Fenerbahçe aan de leiding met 29 punten. Aartsrivaal Galatasaray volgt met 24 punten. Dat geldt ook voor Istanbul Basaksehir, dat maandag verrassend twee punten liet liggen op bezoek bij Hatayspor.

Süper Lig

Stand Süper Lig 2022/2023

Turkije

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Galatasaray
36
28
4
4
83-27
+56
88
2
Fenerbahçe
36
25
5
6
87-42
+45
80
3
Beşiktaş
36
23
9
4
78-36
+42
78
4
Adana Demirspor
36
20
9
7
76-45
+31
69
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.