Wereldgoal Dimarco aan basis van simpele zege Internazionale

Internazionale is weer koploper in de Serie A. De Nerazzurri wonnen zondagavond met 2-0 van Frosinone. Federico Dimarco zorgde met een wereldgoal vanaf veertig meter voor de openingstreffer.

© ProShots
Internazionale
2 - 0
Frosinone
Frosinone

Inter kon zich tegen de nummer twaalf van de Serie A geen puntenverlies veroorloven, maar de eerste helft van het duel met Frosinone verliep wel uiterst moeizaam. De bezoekers deden redelijk mee en hoewel Inter kansen kreeg, ging de bal er niet in.

Tot minuut 43. Toen bedacht Dimarco om na een pass van Henrikh Mkhitaryan vanaf de linkerflank uit te halen op een afstand van zeker veertig meter afstand van het doel. Keeper Turati stond te ver voor zijn doel en kon het schot niet meer keren.

Kort na rust kreeg Inter een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Marcus Thuram dribbelde langs twee verdedigers en werd uiteindelijk gehaakt door aanvoerder Luca Mazzitelli. Het contact was minimaal, maar na raadplegen van de VAR werd toch een strafschop toegekend. Hakan Çalhanoğlu​​​​​​ schoot overtuigend raak vanaf de stip.

Inter kon na de 2-0 de voet van het gaspedaal halen, maar kwam ook op halve kracht nauwelijks in de problemen. Denzel Dumfries, die in de basis begon, werd na een uur spelen afgelost door zijn landgenoot Stefan de Vrij. Een derde doelpunt bleef uit en dus wipt de thuisploeg met de drie punten weer over Juventus heen in de Serie A.