Werder Bremen rekent op Petersen als opvolger Pizarro

Werder Bremen hoopt de komst van Nils Petersen spoedig af te ronden. De aanvaller van Bayern München moet in Bremen de opvolger worden van Claudio Pizarro.

Werder Bremen rekent op Petersen als opvolger Pizarro

Petersen, die afgelopen seizoen als tweede keus achter spits Mario Gomez fungeerde, wil uit Beieren vertrekken en heeft Werder Bremen reeds zijn jawoord gegeven, zo meldt Kicker.

Petersen scoorde dinsdag nog voor Bayern tijdens de met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen het Nederlands elftal. Maar in de Bundesliga kreeg hij in slechts negen duels speeltijd. 'Als ik vertrek is Bremen mijn enige optie', aldus de aanvaller, die in 2010/11 nog in het shirt van Energie Cottbus topscorer van de Tweede Bundesliga werd met 25 treffers.

Bij Werder Bremen moet hij de opvolger worden van topschutter Claudio Pizarro. De Peruviaan maakt op zijn beurt transfervrij de overstap naar Bayern München, waarvoor hij eerder uitkwam tussen 2001 en 2007. Niet bekend is of Petersen door Werder Bremen wordt gehuurd of permanent kan worden vastgelegd. De club versterkte zich eerder al met centrumverdediger Assani Lukimya (Fortuna Düsseldorf) en keeper Raphael Wolf (Kapfenberger SV). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's