Wenger zorgt met uitspraak over Mbappé voor ophef in Zuid-Amerika

Reacties

Arsène Wenger, werkzaam als FIFA's chief of global development, heeft zich met een uitspraak over Kylian Mbappé de woede op de hals gehaald van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL.

Wenger zorgt met uitspraak over Mbappé voor ophef in Zuid-Amerika
© Pro Shots

Wenger was een van de sprekers tijdens een internationale trainersconferentie in het Duitse Freiburg en schetste een beeld dat Europa ver voor ligt op de rest van de wereld als het gaat om talentontwikkeling. 'Als Mbappé in Kameroen was geboren, was hij niet de speler geworden die hij nu is', verklaarde Wenger.

'Je hebt nu Europa en je hebt de rest van de wereld. De rest van de wereld heeft hulp nodig, anders gaat ontzettend veel talent verloren', zei de Fransman, die met zijn uitspraken tegen het zere been schopte van de Zuid-Amerikaanse bond.

De CONMEBOL heeft een brief naar de FIFA gestuurd om de woorden van Wenger te veroordelen. De FIFA zou nog niet hebben gereageerd op het verzoek. 'De woorden van Wenger tonen niet alleen een ongewone onwetendheid over de waardevolle inbreng van Afrikaanse spelers op het wereldtoneel, met name in Europa, maar laten ook een denigrerende draai zien die alle inspanningen verbergt van spelers en sportinstellingen die niet in Europa zijn. Net als Afrikanen herkennen wij dit gedrag dat voortkomt uit de overtuiging dat de wereld begint en eindigt in Europa', schrijft de CONMEBOL in een verklaring.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.