Wenger wijst minder kilo's aan als belangrijke reden voor progressie Benzema

Reacties

Volgens Arsène Wenger is Karim Benzema in deze fase van zijn carrière beter dan ooit. De voormalige succescoach van Arsenal liet woensdagavond zijn licht schijnen op de indrukwekkende prestaties van de Real Madrid-aanvaller.

Wenger wijst minder kilo's aan als belangrijke reden voor progressie Benzema
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City
Manchester City

Wenger besprak als analyticus van beIN Sports de return tussen Real Madrid en Manchester City in de halve finale van de Champions League (3-1 na verlenging). De 72-jarige Fransman was vooral onder de indruk van zijn 38 jaar jongere landgenoot, die opnieuw op een belangrijke avond schitterde als spits van Real.

Volgens Wenger past het floreren van Benzema in een trend: 'Het is interessant om te zien dat de oude spitsen op veel plekken in Europa het effectiefst zijn. Kijk maar naar Robert Lewandowski en Benzema, en ook Ibrahimovic die als veertigjarige nog trefzeker is. Ze profiteren van iedere fout die een tegenstander maakt.'

Het is de spelintelligentie die Wenger zo opvalt als hij naar Benzema kijkt. 'Hij blinkt uit in intelligentie en efficiëntie. Alles wat hij doet, is zo slim en lijkt zo simpel. Als ik hem zie spelen, denk ik nog dat ik hetzelfde zou kunnen. Hij heeft als geen ander gevoel voor het ritme van het spel', zei Wenger vol bewondering.

In zijn lofzang zat wel een kritiekpunt verscholen. Volgens Wenger was de voormalige aanvaller van Olympique Lyon in zijn eerste jaren bij Real Madrid vaak te zwaar: 'Tot zijn dertigste was hij altijd twee tot drie kilo te zwaar. Inmiddels is hij een echte topatleet geworden, waardoor hij nu ook uitgegroeid is tot een van de twee of drie beste spitsen van de wereld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.