Wenger wijst Arsenal op het probleem bij degradatie Özil

Reacties

Arsène Wenger heeft zich uitgesproken over de problemen van Mesut Özil bij Arsenal. De Duitse grootverdiener is onder manager Unai Emery uit de gratie geraakt in Noord-Londen.

Wenger wijst Arsenal op het probleem bij degradatie Özil

De situatie van Özil is pijnlijk voor de beleidsbepalers van Arsenal, omdat de spelmaker juist de speler was die de clubleiding wel uit de handen van de concurrentie wist te houden. Het vorige contract van de middenvelder liep vorige zomer af en uiteindelijk verlengde hij pas in januari. Hij werd daarmee de best verdienende speler in de Arsenal-historie. Özil verdient nu bruto zo'n vierhonderdduizend euro per week.

Dat gegeven in combinatie met zijn prestaties dit seizoen zorgt voor wrijving. Özil kwam in de Premier League nog maar tot veertien optredens en scoorde daarin drie keer en gaf één assist. Door Emery, die Wenger afgelopen zomer opvolgde, wordt hij nu vooral gebruikt in de makkelijkere thuiswedstrijden, als het onwaarschijnlijk is dat Arsenal onder druk komt te staan.

Wenger werd maandagavond bij de Laureus Awardavond, waar hij geëerd werd voor zijn rijke carrière, gevraagd naar de situatie van zijn voormalige pupil. De Fransman wekte de suggestie dat het een mentaal probleem is: 'De contractduur van spelers hoort niets te maken te hebben met basisplaatsen, maar er zijn speciale gevallen. Vaak denken we dat als we een speler vijf jaar vastleggen dat we voor vijf jaar een goede speler hebben. Maar het wil dan niet per se zeggen dat ze scherp blijven en hun topniveau blijven halen. Want misschien komen ze zo wel in hun comfortzone.'

De voormalige Arsenal-manager vervolgde: 'Hij heeft een contract, maar het probleem is dat als je een speler van zijn niveau wil halen, dat je honderd miljoen pond kwijt bent. Het heeft te maken met hoe het voetbal nu gestructureerd is. Om echte topspelers te halen, heb je honderd miljoen pond nodig. Dus je moet bepalen of je het contract van een speler wilt verlengen, zonder een transfersom kwijt te zijn, of dat je het geld hebt voor een nieuwe speler.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Arsenal
Meer over Arsenal
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.