Bayer Leverkusen heeft de kans laten liggen om flink in te lopen op Bayern München in de top van de Bundesliga. Wout Weghorst was zaterdagmiddag wéér goud waard voor VfL Wolfsburg.

Bayer Leverkusen
1 - 1
Werder Bremen

Peter Bosz had een basisplaats voor Daley Sinkgraven in petto. De Nederlander startte als linksback en kwam af en toe in duel met Tahith Chong, die een van de twee aanvallers bij Werder Bremen was. De bezoekers moesten zich lange tijd noodgedwongen tot verdedigen beperken. Bayer Leverkusen was uiterst dominant, maar had wel moeite om in de gevarenzone het verschil te maken. De ploeg van Bosz had moeite Patrik Schick te bereiken en Moussa Diaby en Leon Bailey waren wat onfortuinlijk in de afwerking.

Leverkusen probeerde na rust het tempo op te voeren en kreeg in de 52ste minuut een flinke tegenvaller te verwerken. Uitgerekend Ömer Toprak scoorde voor Werder. De 31-jarige verdediger was tussen 2011 en 2017 actief in Leverkusen en deed zijn oude club pijn door uit een vrije trap van Ludwig Augustinsson de bal bij de eerste paal binnen te tikken.

De ploeg van Bosz zette aan voor het slotoffensief en had een klein beetje geluk bij de gelijkmaker. De goal van Patrik Schick werd eerst nog afgekeurd na hands van Lucas Alario, maar de VAR bekeek de situatie nog eens en oordeelde dat de Argentijnse aanvaller er geen schuld aan had dat de bal zijn arm licht toucheerde. Leverkusen verhoogde na 1-1 de druk, maar dat leverde niets meer op. Met het punt tegen Werder Bremen verkleint Die Werkself de achterstand op koploper Bayern München wel, want de grootmacht verloor vrijdagavond van Borussia Mönchengladbach.

Union Berlin
2 - 2
VfL Wolfsburg

Weghorst was in Berlijn opnieuw de redder in nood voor Wolfsburg en deed daarmee indirect Sheraldo Becker pijn. De bezoekers kwamen nog op voorsprong via Renato Steffen, maar de thuisploeg vocht sterk terug. Becker deed in de 29ste minuut aan eerherstel nadat hij in de tweede minuut nog een enorme kans had gemist. Bij zijn tweede goede kans was het wel raak, de Nederlander scoorde met een hoge knal in de korte hoek: 1-1.

Union nam vroeg in de tweede helft via Robert Andrich de leiding en dacht de buit zo goed als binnen te hebben, omdat Wolfsburg-middenvelder Maximilian Arnold vlak daarvoor ook rood had gekregen. Wolfsburg toonde echter veerkracht. De ploeg van Oliver Glasner kreeg na inmenging van de VAR een strafschop en die werd benut door Wout Weghorst. De viervoudig Oranje-international bepaalde de eindstand op 2-2 en staat inmiddels in het nieuwe Bundesliga-seizoen alweer op tien goals.

In de nieuwe VI vertelde Weghorst nog over zijn sterke ontwikkeling. Lees het verhaal hieronder op VI PRO.

FSV Mainz 05
0 - 2
Eintracht Frankfurt

De sportieve problemen voor Jeremiah St. Juste en Jean-Paul Boëtius blijven enorm groot. De twee stonden in de basis in de thuiswedstrijd tegen Eintracht Frankfurt en zagen het in de 24ste minuut misgaan. André Silva benutte een strafschop en opende zo de score. De 25-jarige Portugees mocht met nog twintig minuten te gaan opnieuw vanaf elf meter aanleggen en maakte al zijn elfde goal van het seizoen in de Bundesliga: 0-2. De frustratie bij Mainz zal toenemen na de nederlaag tegen Eintracht Frankfurt. De laatste overwinning dateert inmiddels al van 22 november. Door de zege van Schalke 04 is Mainz nu zelfs de hekkensluiter in Duitse competitie.