Weghorst leidt Wolfsburg naar koppositie met eerste doelpunt

Wout Weghorst heeft zaterdag opnieuw van zich doen spreken in de Bundesliga. De aanvaller van VfL Wolfsburg had met een doelpunt een groot aandeel in de zege die zijn club boekte bij Bayer Leverkusen.

Bayer Leverkusen
1 - 3
VfL Wolfsburg

Afgelopen week beleefde Weghorst tegen Schalke 04 een Bundesliga-debuut om nooit te vergeten. De spits leek van het veld gestuurd te worden, maar na inmenging van de VAR werd zijn rode kaart veranderd in een gele kaart. Vervolgens maakte Daniel Ginczek, zijn vervanger, de winnende 2-1.

Weghorst behield zaterdag zijn basisplaats in het lastige uitduel met Bayer Leverkusen, dat het seizoen inzette met een nederlaag bij Borussia Mönchengladbach en dus iets had goed te maken. De toeschouwers in de BayArena zagen een uiterst attractieve eerste helft. Zowel Bayer Leverkusen als VfL Wolfsburg zocht als het maar even kon de aanval. Doelpunten konden niet uitblijven en het was Leon Bailey die in de 24ste minuut de score opende. De smaakmaker, die ondanks transfergeruchten gewoon bleef in Leverkusen, liet een aantal tegenstanders achter zich, trok naar binnen en haalde vervolgens succesvol uit vanaf zo'n achttien meter.

VfL Wolfsburg weerde zich kranig en ook Weghorst liet zich met enkele pogingen zeker niet onbetuigd. Het was echter aan een eigen goal van Leverkusen-keeper Ramazan Özcan te danken dat de bezoekers nog voor rust langszij kwamen. De sluitpost werkte een inzet van Yannick Gerhardt, die de bal keihard voor wilde geven, zeer ongelukkig in eigen doel.

Tien minuten na rust brak het moment van Weghorst aan. De spits ontweek de buitenspelval en kopte koeltjes raak op aangeven van Jérôme Roussillon. VfL Wolfsburg had het momentum te pakken en maakte er nog voor het uur 1-3 van via Renato Steffen, die werd aangespeeld door Josip Brekalo.

Leverkusen kwam er na de dubbelslag van de Bundesliga-kampioen van 2009 totaal niet meer aan te pas. Tien minuten voor tijd werd Weghorst, die niet in de Oranje-selectie voor de interlands tegen Peru en Frankrijk zit, nog gewisseld voor Ginczek. VfL Wolfsburg, waar Paul Verhaegh het hele duel op de bank bleef, speelde het duel rustig uit en gaat met zes punten voorlopig aan kop in de Bundesliga. Na de interlandperiode treden Weghorst en de zijnen voor eigen publiek aan tegen Hertha BSC.