Weghorst beleeft zeer merkwaardig debuut bij Wolfsburg

Wout Weghorst heeft zaterdag een Bundesliga-debuut beleefd om nooit te vergeten. De aanvaller won met VfL Wolfsburg van Schalke 04, maar zal zich zijn vuurdoop vooral herinneren door een ingetrokken rode kaart aan zijn adres. Davy Klaassen speelde met Werder Bremen gelijk.

VfL Wolfsburg
2 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Na twee dramatische seizoenen, waarin de club maar net het vege lijf redde, snakt VfL Wolfsburg naar een stabiele jaargang. De voormalige Champions League-deelnemer haalde om dat doel te bewerkstelligen de afgelopen maanden zes aanwinsten, waaronder Weghorst. De ex-aanvaller van AZ startte in de basis tegen vicekampioen Schalke 04. Met John Anthony Brooks was het echter een van de zomeraankopen van vorig jaar die in de 33ste minuut de score opende. De verdediger werd compleet over het hoofd gezien door de defensie van Schalke 04 en kopte steenhard raak uit een corner.

De voorsprong was verdiend, want Schalke 04 maakte een povere indruk. Ook Wolfsburg kreeg weinig kansen. De thuisploeg slaagde er niet goed in om Weghorst in stelling te brengen. In de tweede helft toonde het weinig creatieve Schalke nauwelijks verbetering en de taak voor de bezoekers werd er na 66 minuten niet eenvoudiger op door een rode kaart van Matija Nastasic. De verdediger kwam met hoog geheven been in op Weghorst en na inmenging van de VAR werd de Schalke-speler van het veld gestuurd.

Nog geen minuut later leek ook Weghorst in te moeten rukken. Wegens een beuk aan het adres van Guido Burgstaller incasseerde de aanvaller de rode kaart om deze later veranderd te zien worden in een gele kaart - opnieuw na tussenkomst van de VAR. Weghorst was al op weg naar de kleedkamer, maar mocht dus terugkeren.

Een kwartier voor tijd werd de Nederlander gewisseld. De stand was toen nog 1-0, maar Wolfsburg leek alsnog een gelijkspel te moeten toestaan. Nabil Bentaleb verzilverde in de 86ste minuut een strafschop, die werd toegekend wegens gevaarlijk spel van Brooks jegens Breel Embolo. Wolfsburg lachte echter het laatst. Diep in de blessuretijd benutte de voor Weghorst ingevallen Daniel Ginczek een rebound: 2-1.

Bij VfL Wolfsburg bleef Paul Verhaegh op de bank en behoorden Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma niet tot de selectie.

Werder Bremen
1 - 1
Hannover 96
Hannover 96

Ook bij Werder Bremen beleefde een Nederlander zijn Bundesliga-debuut. Klaassen stond aan de aftrap in het thuisduel met Hannover 96. De middenvelder kon in aanvallend opzicht nog niet het verschil maken in een vrij vlakke wedstrijd. Voor rust kreeg Hannover 96 de grootste mogelijkheid. Ihlas Bebou stuitte echter op doelman Jiri Pavlenka.

Na de hervatting werd het publiek ook weinig vermaakt. Het inbrengen van de 39-jarige Claudio Pizarro kon Bremen ook niet over het dode punt heen helpen. Hannover 96 leek er zelfs met drie punten vandoor te gaan door een treffer van Hendrik Weydandt. Theodor Gebre Selassie redde echter een punt voor Bremen.

SC Freiburg
SC Freiburg
0 - 2
Eintracht Frankfurt

Eintracht Frankfurt beleefde een rampzalige start van het seizoen. De bekerwinnaar werd in de strijd om de Duitse Super Cup geveegd door Bayern München en ging in de eerste ronde van het nieuwe bekertoernooi onderuit tegen SSV Ulm, een club uit de Regionalliga Südwest. Tegen SC Freiburg aasde de ploeg van trainer Adi Hütter dus op revanche. Nicolai Müller zette de bezoekers op het goede spoor door in de tiende minuut de score te openen. Frankfurt, waar Jonathan De Guzman na rust inviel en Jetro Willems in de basis stond, verdedigde die marge met succes. Via Sébastien Haller, die van dichtbij afrondde, werd het zelfs nog 0-2.

Doelman Mark Flekken zat overigens op de bank bij SC Freiburg. De sluitpost kwam deze zomer over van MSV Duisburg.

Hertha BSC
Hertha BSC
1 - 0
1. FC Nürnberg

Met Karim Rekik in de basis verpestte Hertha BSC de Bundesliga-rentree van 1. FC Nürnberg. Vedad Ibisevic zorgde in de 27ste minuut voor de enige treffer. De routinier sloeg van dichtbij toe. Nürnberg had daar niet van terug in een matig duel.