Jetro Willems heeft zaterdag een negatieve hoofdrol opgeëist in de Bundesliga. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Werder Bremen kreeg de 24-jarige linksback een directe rode kaart. Jean-Paul Boëtius maakte zijn debuut voor FSV Mainz 05.

Eintracht Frankfurt
1 - 2
Werder Bremen

Frankfurt was vorige week goed aan het Bundesliga-seizoen begonnen tegen SC Freiburg (0-2 zege), maar tegen het Werder Bremen van Davy Klaassen ging het met de van Paris Saint-Germain teruggekeerde Kevin Trapp onder de lat al snel mis. In de twintigste minuut opende Yuya Osako de score, al moest de VAR even worden geraadpleegd of de Japanner al dan niet buitenspel stond. Na ruim een half uur dupeerde voormalig PSV-er Willems zijn ploeg, toen hij rood kreeg wegens het slaan van Theodor Gebre Selassie.

Met tien man knokte Frankfurt zich terug in het duel. Nadat Sébastien Haller voor rust net tekortkwam voor de 1-1, scoorde Franse spits (ex-FC Utrecht) na rust wel uit een strafschop. Werder-doelman Jiri Pavlenka veroorzaakte die, maar moest zelf geblesseerd van het veld na de botsing met Mijat Gacinovic. Gacinovic moest zich later ook laten vervangen door Jonathan De Guzman. Mede dankzij een paar goede saves van Trapp hield Frankfurt lang stand, totdat Milot Rashica (ex-Vitesse) ver in de extra tijd raak schoot uit een vrije trap.

1. FC Nürnberg
1 - 1
FSV Mainz 05

Boëtius maakte zaterdag zijn eerste minuten voor Mainz. De van Feyenoord overgekomen aanvaller viel in de 67ste minuut in voor Alexandru Maxim. Op dat moment was de eindstand al bereikt. De Franse spits Jean-Philippe Mateta, een van de andere zomeraanwinsten van Mainz, had in de 25ste minuut met een kopbal zijn eerste doelpunt in Duitse dienst gemaakt. Vlak na rust trok de Zweed Mikael Ishak de stand weer gelijk, waardoor het gepromoveerde Nürnberg het eerste punt binnen heeft. Vorige week won Mainz nog van VfB Stuttgart (1-0).

1899 Hoffenheim
3 - 1
SC Freiburg
SC Freiburg

Met Joshua Brenet negentig minuten op de bank en Justin Hoogma niet in de selectie boekte Champions League-debutant 1899 Hoffenheim de eerste zege. SC Freiburg ging nog rusten met een 0-1 voorsprong dankzij een treffer van Dominique Heintz, maar in de tweede helft eiste Hoffenheim-aanvaller Ádám Szalai de hoofdrol op. Met treffers in de 50ste en 63ste minuut zorgde de Hongaar hoogstpersoonlijk voor de ommekeer. Andrej Kramaric maakte er nog 3-1 van. Hoffenheim ging vorige week nog onderuit bij Bayern München.

FC Augsburg
FC Augsburg
1 - 1
Borussia Mönchengladbach

Jeffrey Gouweleeuw hield met FC Augsburg een punt over aan het thuisduel met Borussia Mönchengbadlach. De Zuid-Duitsers kwamen al vroeg op voorsprong toen Michael Gregoritsch met een welgemikt schot in de hoek Yann Sommer kansloos liet. Mede dankzij een prima redding op de lijn van Gouweleeuw hield Augsburg die voorsprong vast tot de 67ste minuut, toen de ingevallen recordaankoop Alassane Pléa (overgekomen van OGC Nice) na een corner zijn eerste Bundesliga-goal maakte voor Gladbach. Beide clubs hebben vier punten.