Wout Weghorst heeft zondagmiddag namens VfL Wolfsburg op twee manieren de aandacht opgeëist. Met zijn goal droeg hij bij aan een thuisoverwinning voor zijn nog steeds ongeslagen werkgever, maar door zijn gemiste pingel werd het tegen 1899 Hoffenheim ook nog onnodig spannend.

VfL Wolfsburg
2 - 1
1899 Hoffenheim

Wolfsburg heeft een behoorlijk opmerkelijke seizoenstart achter de rug. De werkgever van Weghorst begon deze jaargang met remises tegen Bayer Leverkusen (0-0), SC Freiburg (1-1), FC Augsburg (0-0) en Borussia Mönchengladbach (1-1), waarna pas in de vijfde wedstrijd (2-1 tegen Arminia Bielefeld) de eerste overwinning werd geboekt. Het bezoekje aan Hertha BSC eindigde vorige week wederom in een gelijkspel (1-1), waarna zondagmiddag weer eens een driepunter kon worden genoteerd.

Dat was mede dankzij Weghorst, die voor de derde keer in vier wedstrijden tot scoren kwam. Tegen Gladbach redde hij een punt met zijn late treffer, tegen Bielefeld scoorde hij eveneens en zondag toonde hij in de 26ste minuut wederom zijn waarde. Nadat ploeggenoot Renato Steffen op Hoffenheim-keeper Oliver Baumann was gestuit, zag Weghorst hoe zijn eigen poging uit de doelmond werd gehaald. De bal kwam terug bij Steffen, die het overzicht behield en de Nederlander bereikte. In tweede instantie schoot Weghorst wél (zeer overtuigend) raak.

Daarmee was hij overigens goed voor de 2-0, want in de vijfde minuut had Steffen de score al geopend. In de laatste tien minuten kreeg Weghorst vervolgens een uitgelezen kans om zijn tweede van de middag binnen te schieten, maar hij faalde vanaf de penaltystip. Door die misser én door de late goal van Sargis Adamyan (2-1) werd het nog even spannend, maar Weghorst en co hielden in de laatste minuten stand. Zodoende is Wolfsburg nog altijd ongeslagen in de Bundesliga, al vertaalt zich dat door de vele gelijke spelen niet in een absolute topnotering. Wel staan Die Wölfe knap vijfde.