Weergaloze goal maakt rampweek Liverpool compleet

Reacties

Liverpool is op bezoek tegen Wolverhampton Wanderers tegen de tweede nederlaag op rij opgelopen. Afgelopen donderdag werd er met 2-1 verloren van directe concurrent Manchester City in de Premier League, nu betekende de verliespartij het einde van het FA Cup-avontuur.

Weergaloze goal maakt rampweek Liverpool compleet
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
2 - 1
Liverpool
Liverpool

Liverpool-manager Jürgen Klopp greep het bekerduel aan om de nodige sterren rust te geven. Zo stonden spelers als Alisson Becker, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Sadio Mané en Roberto Firmino niet in de basis. Op de bank was er plaats voor de pas zestienjarige Nederlander Ki-Jana Hoever.

Het werd voor Hoever een avond om nooit te vergeten. Dejan Lovren vergrootte de defensieve zorgen van Klopp namelijk door al na vijf minuten geblesseerd uit te vallen. Hoever kwam binnen de lijnen als vervanger van de Kroaat en werd daarmee de op twee na jongste debutant aller tijden van Liverpool.

Hoewel Hoever op enkele schoonheidsfoutjes na een prima wedstrijd speelde, kon hij niet voorkomen dat Liverpool uitgeschakeld werd in het belangrijkste bekertoernooi van Engeland. Na een enorme fout van James Milner en slimme pass van Diogo Jota ontsnapte Raúl Jiménez aan zijn bewaking. De Mexicaan bleef oog in oog met Simon Mignolet rustig: 1-0.

Via Xherdan Shaqiri kreeg Liverpool nog voor rust een goede kans op de gelijkmaker, maar die viel pas in de 51ste minuut. Divock Origi had nauwelijks ruimte, maar besloot vanaf een meter of zeventien uit stand toch uit te halen. Zijn snoeiharde pegel was onhoudbaar: 1-1. Een offensief van Liverpool leek logisch, maar in plaats daarvan viel al snel de goal aan de andere kant.

Rúben Neves maakte tot de wedstrijd tegen Liverpool zeven van zijn acht Wolverhampton-doelpunten van buiten de zestien, maar kreeg in de 55ste minuut toch alle ruimte om eens lekker uit te halen vanaf een meter of 22. Dat deed de Portugese middenvelder op weergaloze wijze: 2-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Om uitschakeling te voorkomen besloot Klopp alsnog zijn sterren Salah en Firmino binnen de lijnen te brengen. Wolverhampton werd steeds verder op eigen helft gedrukt en ontsnapte toen Shaqiri het aluminium teisterde met een vrije trap. Salah slaagde er ondanks een goede kans in de slotfase ook niet in een replay af te dwingen.

Zo lijkt Liverpool het momentum na twee opeenvolgende nederlagen plotseling een beetje kwijt. Zaterdag krijgen de manschappen van Klopp alweer een kans om zich te herpakken in de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion in de Premier League. The Reds zijn met een voorsprong van vier punten op Manchester City nog altijd de trotse koploper.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.