Piepjonge Hoever (16) schrijft geschiedenis met Liverpool-debuut

Reacties

Ki-Jana Hoever heeft maandagavond geschiedenis geschreven bij Liverpool. De pas zestienjarige Nederlander, die op 18 januari zeventien wordt, kwam in het FA Cup-duel met Wolverhampton Wanderers al vroeg binnen de lijnen.

Piepjonge Hoever (16) schrijft geschiedenis met Liverpool-debuut

Dejan Lovren raakte na enkele minuten geblesseerd en werd in de zesde minuut al vervangen door Hoever. Daarmee is de verdediger de jongste speler aller tijden die voor Liverpool gespeeld heeft in het toernooi om de FA Cup. Slechts twee spelers waren nog jonger dan Hoever bij hun Liverpool-debuut: Jerome Sinclair (16 jaar en 6 dagen) en Jack Robinson (16 jaar, 8 maanden en 8 dagen)

Liverpool nam Hoever afgelopen zomer over uit de jeugdopleiding van Ajax. Manager Jürgen Klopp raakte al snel onder de indruk van de international van Oranje Onder-17. De laatste maanden trainde Hoever met grote regelmaat mee met het eerste elftal.

Mede door de vele blessures in de achterhoede van Liverpool, besloot Klopp Hoever op te nemen in de wedstrijdseletie voor het duel met Wolverhampton Wanderers. Door de blessure van Lovren kwam het veel sneller dan verwacht ook al tot een debuut van de tiener, die een centraal duo is gaan vormen met Fabinho.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.