Olympique Lyon heeft zich vrijdagavond gerevancheerd voor de midweekse domper, met dank aan Memphis Depay. De aanvoerder nam zijn verantwoordelijkheid en leidde zijn ploeterende werkgever met een absolute glansrol naar een eclatante zege.

Nîmes
Nîmes
0 - 4
Olympique Lyonnais

Het seizoen van Lyon verloopt vooralsnog behoorlijk stroef. Trainer Sylvinho werd al ontslagen en vervangen door Rudi García, in de Ligue 1 waren Les Gones afgezakt naar de zwaar teleurstellende tiende plek, terwijl het nog maar zeer de vraag is of de volgende Champions League-ronde gehaald gaat worden. Voorzichtige opsteker was de rentree van Memphis, die na de interlandperiode met Oranje geblesseerd terugkeerde bij zijn club, maar tijdens het midweekse duel met Lille (pijnlijke 0-1 nederlaag) zijn rentree maakte.

In diezelfde wedstrijd viel back Youssouf Koné overigens uit met een op het oog zware blessure, waardoor Kenny Tete vrijdagavond (net als Memphis uiteraard) in de basis mocht beginnen. De twee Nederlanders speelden op bezoek bij laagvlieger Nîmes hoofdrollen, al werd Lyon ook behoorlijk in het zadel geholpen door de thuisploeg. Al na vijf minuten kreeg Théo Valls namelijk rood na een spijkerharde schop op het been van Lyon-talent Maxence Caqueret.

Tien minuten later werd de ban gebroken door Memphis, die een penalty mocht nemen na een overtreding op Bertrand Traoré (ex-Vitesse en -Ajax). Dat buitenkansje benutte de aanvoerder op zeer fraaie wijze: hij zorgde met een Panenka voor de 0-1. Vijf minuten voor rust werd de klus voor Lyon nog wat makkelijker, toen Nîmes zelfs met negen man verder moest. Verdediger Gaëtan Paquiez kreeg zijn tweede gele kaart in een paar minuten tijd en moest inrukken.

Na de pauze was het vervolgens een walk in the park voor Lyon en Memphis pakte de spotlights. In de 64ste minuut ving hij de bal op ruim twintig meter van het doel op en ramde hij de 0-2 schitterend binnen, een paar minuten later was hij met een weergaloze pass de aangever bij de 0-3 van Houssem Aouar. Nadat een goal van Tete werd afgekeurd wegens buitenspel en Memphis werd gewisseld, werd het via Joachim Anderen (ex-verdediger van FC Twente) ook nog 0-4.