Weergaloze Ben Arfa leidt PSG naar halve finale

Paris Saint-Germain heeft zich met groot gemak geplaatst voor de halve finale van de strijd om de Coupe de France. Mede dankzij twee treffers van Hatem Ben Arfa was Avranches geen partij voor de titelverdediger: 0-4.

Ben Arfa, die afgelopen zomer overkwam van Olympique Nice, had dit seizoen nog niet gescoord in de Ligue 1 en Champions League. In het bekertoernooi had de dertigjarige aanvaller wel al één keer het net weten te vinden. Tegen derdeklasser Avranches was hij de grote man aan de kant van PSG.

In de 35ste minuut opende Ben Arfa de score uit een kort genomen vrije trap. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij fraai raak. Acht minuten na rust maakte hij er 0-2 van na goed afleggen van Lucas Moura, die zelf drie minuten later het derde doelpunt van de bezoekers voor zijn rekening nam.

Het slotakkoord was van Javier Pastore, die na een geweldige steekpass van Ben Arfa in de 82ste minuut de eindstand bepaalde op 0-4. Paris Saint-Germain bereikt daardoor de halve eindstrijd van de strijd om de Coupe de France, waarin AS Monaco de tegenstander is. Angers en Guingamp strijden om het andere finaleticket.