Coupe de la Ligue-hegemonie PSG houdt stand tegen Monaco

Paris Saint-Germain heeft het abonnement op de Coupe de la Ligue met een jaar verlengd. Het gemis van Radamel Falcao bleek te veel voor AS Monaco (4-1).

Paris Saint-Germain had afgelopen drie seizoenen beslag gelegd op de Coupe de La Ligue. Al in vierde minuut kwam de formatie van Unai Emery op koers voor de vierde trofee op rij. Na een steekpass van Marco Verratti kon Ángel di María alleen door. De Argentijn was niet zelfzuchtig en legde de bal opzij voor Julian Draxler, die de score namens PSG opende.

Op slag van rust waren de rollen omgedraaid en kon Di María een doelpunt aan zijn totaal toevoegen op aangeven van de Duitser. Daarmee waren de herstelwerkzaamheden van Monaco ongedaan gemaakt. Thomas Lemar was halverwege de eerste helft het eindpunt geweest van een fraaie aanval van de Monegasken (1-1).

In de tweede helft moest de formatie van trainer Leonardo Jardim een antwoord schuldig blijven op de grotere daadkracht van de Parijse opponent. De goals van Edinson Cavani onderstreepten de pijn van Monaco over het missen van de geblesseerde Colombiaanse goalgetter Falcao.

Terwijl Falcao geblesseerd toekeek, kwam Cavani weer één op één te lopen. De Uruguayaan deelde in de 54ste minuut een eerste klap uit door met een volley de 3-1 te maken na een fraaie pass van Verratti met buitenkant voet. In de laatste minuut stelde Di María Cavani in staat zijn veertigste treffer van het seizoen te produceren.