Weer puntenverlies voor Chelsea, Tottenham ontsnapt in slotfase

Chelsea slaagt er maar niet in om een reeks gewonnen wedstrijden neer te zetten. Nadat Liverpool in de finale van de League Cup te sterk was en de Londenaren met minimale cijfers Championship-club Leeds United wisten te verslaan in de FA Cup, volgde puntenverlies uit bij Brentford.

Brentford
Brentford
2 - 2
Chelsea
Chelsea

Chelsea had in het eerste half uur de handen vol aan Brentford, dat de Londense ploeg al vroeg in de wedstrijd achterover drukte. Na een klein half uur spelen kreeg Yoane Wissa nog de grootste kans op het openingsdoelpunt. Kort daarna viel het doelpunt aan de andere kant, toen doelman Mark Flekken geen antwoord had op de rake kopbal van Nicolas Jackson.

Chelsea kwam bijzonder zwak uit de kleedkamer en incasseerde al snel de 1-1 van Mads Roerslev Rasmussen, die alert was bij een rebound. Daarna raakte Vitaly Janelt de paal. Chelsea had veruit het beste balbezit (28 procent tegen 72 procent), maar kon het overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Ook kansen waren zeer speerzaam. Sterker, in de slotfase kwam Brentford via Yoane Wissa zelfs op voorsprong.

Door een nederlaag zou Pochettino nog verder onder druk komen te staan, maar diep in de slotfase werd dat voorkomen. Cole Palmer bediende Axel Disasi, die zijn persoonlijke bewaker aftroefde en raak kopte. Chelsea blijft op de elfde plaats in de Premier League staan.

Tottenham Hotspur
3 - 1
Crystal Palace

Tottenham Hotspur heeft Oliver Glasner zijn eerste nederlaag bezorgd als manager van Crystal Palace. De bezoekers kwamen in de tweede helft wel op voorsprong, maar in de slotfase kantelde de ploeg van Ange Postecoglou de wedstrijd.

Son Heung-min schoot na rust maar net naast, waarmee hij een grote kans voor Tottenham, waar Micky van de Ven op de bank bleef, liet liggen. Nog voor het verstrijken van het uur was Eberechi Eze uit een vrije trap wel trefzeker namens Crystal Palace. Tottenham voerde de druk op en kreeg kansen via Timo Werner en Son, waarna de gelijkmaker via Werner alsnog viel. De Duitse spits profiteerde van goed voorbereidend werk van Brennan Johnson.

Het venijn zat hem in de staart: kort na de 1-1 van Werner maakte Cristian Romero de comeback van Tottenham compleet.  Son besliste de wedstrijd vervolgens met de 3-1.

Newcastle United
3 - 0
Wolverhampton Wanderers

Newcastle United herpakte zich na de harde nederlaag tegen Arsenal (4-1) en de moeizame zege na strafschoppen in het FA Cup-toernooi tegen Blackburn Rovers. De ploeg had weinig te duchten van Wolverhampton Wanderers en stond na ruim een half uur al op 2-0 via Alexander Isak en Anthony Gordon. In de extra tijd maakte invaller Valentino Livramento ook nog de 3-0. Newcastle kwam zo op veertig punten en doet zo volop mee om de Europese tickets in de Premier League, al lijkt de topvier - en dus de Champions League - voorlopig buiten bereik.

Everton
Everton
1 - 3
West Ham United

Everton was lang op weg naar het volgende punt in de strijd tegen degradatie, maar kreeg in de extra tijd een enorme dreun van de ex-Ajacieden van West Ham United. Het zag er eerder nog zo goed uit voor The Toffees. Beto miste in de eerste helft weliswaar een strafschop, maar hij schoot in de tweede helft wel raak en opende zo de score. Het antwoord van West Ham volgde echter al snel. Kurt Zouma maakte op aangeven van James Ward-Prowse gelijk. In de extra tijd grepen Mohammed Kudus en Edson Álvarez een hoofdrol. Kudus gaf de assist op de 1-2 van Tomas Soucek en Álvarez maakte de 1-3.

Fulham
Fulham
3 - 0
Brighton & Hove Albion

Fulham deed vorige week het Manchester United van Erik ten Hag (1-2) pijn en trok de goede vorm zaterdag door tegen Brighton & Hove Albion. Rodrigo Muniz was de aangever bij de 1-0 van Harry Wilson en maakte zelfs de tweede goal namens de Londenaren. Brighton deed er in de tweede helft alles aan om de spanning terug te brengen, maar slaagde daar niet in. De bezoekers kregen in de extra tijd het deksel op de neus via invaller Adama Traoré.