Wéér een domper voor Koeman: volgende speler haakt af

Reacties

Sergi Roberto kan het Barcelona van coach Ronald Koeman de komende twee maanden niet van dienst zijn. Dat heeft de club zondag bekendgemaakt.

Wéér een domper voor Koeman: volgende speler haakt af
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Barcelona
Barcelona

In een medisch bulletin meldt Barcelona dat de verdediger annex middenvelder door een bovenbeenblessure de komende twee maanden niet inzetbaar is. De Spanjaard liep die kwetsuur op in het voor Barcelona toch al dramatisch verlopen duel met Atlético Madrid (1-0 nederlaag).

In de topper haakte eerder al Gerard Piqué af met een vermoedelijk zeer zware knieblessure. Al dat slechte blessurenieuws komt voor Koeman in een periode dat zijn selectie toch al geplaagd wordt door blessureleed. Omdat Samuel Umtiti en Ronald Araujo ook al geblesseerd zijn, is Clement Lenglet de enige overgebleven fitte centrumverdediger.

De kans is groot dat Frenkie de Jong daardoor de komende tijd een linie terug zal zakken. Sergi Roberto was op zijn beurt weer een van de spelers die dan op het middenveld de Oranje-international had kunnen vervangen. Op zijn middenrif moet Koeman ook Sergio Busquets al missen, terwijl aanvaller Anu Fati ook lang moet toekijken.

Tegen Atlético startte Sergi Roberto nog als rechtsback. Op die positie is de kans op speeltijd voor Sergiño Dest dus wel toegenomen. Sergi Roberto kreeg dit seizoen in tien van de elf officiële duels van Barcelona speeltijd van Koeman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Opvallende stats Messi en zorgen Koeman: 'Maar zie de trainer geen fouten maken'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Sergi Roberto
Meer over Sergi Roberto
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.