'Atlético Madrid is een serieuze titelkandidaat'

Reacties

Atlético Madrid is na de overwinning op Barcelona in Spanje gebombardeerd tot grote kanshebber voor de titel. Trainer Diego Simeone en zijn mannen weigeren echter mee te gaan in de euforie.

'Atlético Madrid is een serieuze titelkandidaat'
Atlético Madrid
Atlético Madrid
1 - 0
Barcelona
Barcelona

Door de 1-0 zege op Barça heeft Atlético nu negen punten meer dan de Catalanen en drie meer dan stadgenoot Real Madrid, dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Van de titelkandidaten staat de ploeg van Simeone er het beste voor en dus trekken de Spaanse media zondag de conclusie dat Atlético voor de titel moet gaan. Marca heeft het zelfs op de cover staan.

Ook AS is lovend over de Madrilenen, die als enige nog ongeslagen zijn in La Liga dit seizoen. In de eerste acht speelronden kreeg Atlético bovendien slechts twee tegendoelpunten. 'Niet te stoppen', schrijft het dagblad. 'Atlético is een zeer serieuze titelkandidaat en heeft alle reden om te dromen van het eerste kampioenschap sinds 2014.'

Simeone zelf wil logischerwijs niet te hard van stapel lopen, ook niet nu hij na zeventien mislukte pogingen eindelijk van Barcelona heeft gewonnen in La Liga. 'Dit is een goede groep. Dat zeg ik nu al een tijdje. Het geeft ons hoop dat onze ideeën zo goed worden uitgevoerd. Maar in voetbal moet je van wedstrijd tot wedstrijd leven', aldus de trainer in gesprek met Marca.

Voorzitter Enrique Cerezo durft ook te dromen. 'Wij horen bij de titelkandidaten. We zijn geweldig aan het seizoen begonnen. We spelen goed en scoren makkelijk. In het voetbal kan alles gebeuren.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Atlético Madrid gaat zich in topper tegen Barça profileren als titelkandidaat'
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.