Tik voor Koeman en Barça: pareltje Ansu Fati staat maanden aan de kant

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman kan zo'n vier maanden niet beschikken over Ansu Fati. De achttienjarige aanvaller is met succes geopereerd aan zijn linkerknie, maar de Catalanen hebben nu laten weten dat hem een flinke revalidatieperiode wacht.

Tik voor Koeman en Barça: pareltje Ansu Fati staat maanden aan de kant
© Pro Shots

Barcelona won afgelopen weekend met 5-2 van Real Betis, maar direct na afloop was er ook slecht nieuws te melden. Koeman vertelde kort na het laatste fluit signaal namelijk al dat Fati halverwege was gewisseld met fysieke klachten. Niet veel later bevestigde Barcelona dat na een eerste onderzoek was gebleken dat de jongeling een scheurtje in de meniscus van zijn linkerknie had opgelopen.

Nu heeft Barça naar buiten gebracht dat Fati maandag met succes geopereerd is door chirurg Ramon Cugat, een bekende Catalaanse arts die gespecialiseerd is in knie-operaties. 'Hij zal vermoedelijk vier maanden niet inzetbaar zijn', zo luidt het statement van Barcelona. En dat is een aardige domper voor Koeman, aangezien Fati dit seizoen een van de grote lichtpunten bij Barcelona is. De linksbuiten kwam tien keer in actie bij de ploeg van Koeman en scoorde al vijf keer. Bovendien gaf Fati vier assists.

De Spaanse krant El Mundo Deportivo heeft al direct becijferd dat Fati mogelijk niet minder dan dertig (!) wedstrijden gaat missen. Zo zal hij in totaal zeventien La Liga-duels niet inzetbaar zijn. Daarnaast is hij pas vlak voor de Copa del Rey-finale weer fit, terwijl hij ook de resterende drie groepsduels in de Champions League én de twee wedstrijden in de achtste finale moet laten schieten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.