Weekend van VAR-miskleunen eist slachtoffer: 'schorsing' in Premier League

Reacties

John Brooks is voor twee duels ontheven van zijn taken als VAR. Na zijn blunder afgelopen weekend zit hij op het Premier League-strafbankje.

Weekend van VAR-miskleunen eist slachtoffer: 'schorsing' in Premier League
© Pro Shots

Brooks zou deze week bij zowel Liverpool – Everton als Arsenal - Manchester City dienst doen als VAR. Maar er is een streep gegaan door die twee optredens van de videoarbiter in de Premier League.

Aanleiding voor de ingreep is zijn foutieve beslissing de treffer van Pervis Estupina bij Brighton & Hove Albion – Crystal Palace af te keuren. Brooks had de verkeerde lijnen getrokken. Het was een arbitrale dwaling, zo moest ook de overkoepelende arbitrale organisatie PGMOL erkennen. 

Het was afgelopen weekend niet de enige fout met gevolgen. Achteraf werd erkend dat de gelijkmaker van Brentford tegen Arsenal afgekeurd had moeten worden vanwege buitenspel. Voor oud-arbiter en scheidsrechterbaas Howard Webb was het aanleiding zondag een spoedberaad te houden. 'Beide incidenten, ingegeven door een menselijke fout bij het analyseren van buitenspelsituaties, zullen uitvoerig worden geanalyseerd', zo liet de PGMOL weten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.