Wedstrijden afvalkuur voor Conte, Ronaldinho adviseert Neymar

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Wedstrijden afvalkuur voor Conte, Ronaldinho adviseert Neymar

'Ook als het niet belangrijk is, verlies ik niet graag'
Peter Bosz heeft ook in oefenwedstrijden een hekel aan verliezen. De trainer van Borussia Dortmund beseft dat het vriendschappelijke duel met Espanyol (0-1) ook om een andere reden nuttig was. 'Ons doel was om de spelers negentig minuten te laten maken. Het was duidelijk dat we de gegenpressing niet negentig minuten konden volhouden.'

'Het klopt, na een wedstrijd ben ik helemaal gesloopt. Ik verlies twee of drie kilo tijdens een wedstrijd.'
• Het vak van voetbaltrainer vergt een hoop van een menselijk lichaam, zeker als je langs de lijn staat de coachen als een bezetene zoals Antonio Conte doorgaans doet. 'Als je me als speler hebt gezien, weet je dat ik altijd veel passie toonde. Die passie heb ik vertaald naar mijn trainersloopbaan, al denk ik dat ik meer talent heb als coach dan als voetballer. Tijdens de wedstrijd probeer mee te leven met mijn spelers, zowel in positieve als in negatieve situaties.'

• Lukas Podolski maakte zaterdag zijn debuut voor de Japanse club Vissel Kobe en de Duitse aanvaller, inmiddels 32 jaar oud, scoorde meteen twee keer.

Ronaldinho weet als voormalig Wereldvoetballer van het Jaar enigszins wat Neymar momenteel doormaakt. De voormalige Braziliaanse wereldster, die in 2003 zelf van Paris Saint-Germain naar Barcelona overstapte, reageerde op een persconferentie op de geruchten over de megatransfer van zijn landgenoot naar PSG. 'Ik kan hem alleen maar adviseren zijn hart te volgen en gelukkig te zijn. Hij moet de dingen doen die zijn hart hem ingeven.' Geniet in onderstaande video nog even van de skills van Ronaldinho in zijn tijd bij PSG.

Federico Bernardeschi had het rugnummer 10 kunnen opeisen bij Juventus, maar de kersverse zomeraanwinst koos ervoor komend seizoen met 33 te gaan spelen. De 23-jarige Italiaan vindt dat hij het legendarische tricot met nummer 10, in het verleden gedragen door mannen als Michel Platini, Roberto Baggio en Alessandro Del Piero, eerst moet verdienen. 'Dit jaar moet ik aan de club, de trainer en mijn ploeggenoten laten zien dat ik het kan dragen. Je moet me niet met Baggio vergelijken, hij was misschien wel de beste Italiaanse voetballer aller tijden. Ik ben gevleid, maar ik vind het een beetje respectloos richting hem.'

• Stel, je bent twintig jaar oud en speelt voor een internationale topclub. Wat doe je dan met het geld dat je verdient? Juist, je koopt een mooie auto, misschien wel twee. Het is precies wat Ousmane Dembélé deed nadat hij vorig jaar een transfer naar Borussia Dortmund verdiende. De Franse vleugelspits kan zijn wagenpark alleen nog niet zelf besturen, hij heeft geen rijbewijs. En dus laat Dembélé zich rondrijden door zijn oom. 'Ik wil een keer in Frankrijk mijn rijbewijs halen, al ben ik vaak te moe om de stad in te gaan en blijf ik liever thuis. (BILD)

• De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar moet raar hebben opgekeken toen een Arsenal-fan hem op Twitter verzocht naar de Premier League-club te komen. Tenzij The Gunners op zoek zijn naar wat muzikale versterking voor tijdens de rust, zal manager Arsène Wenger toch liever AS Monaco-talent Thomas Lemar verwelkomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.