'We moeten ons tegen Nederland niet laten intimideren'

Reacties

Luxemburg moet vrijdag noodgedwongen met een gehavende ploeg Oranje partij geven. Bondscoach Luc Holtz denkt toch dat zijn team er beter voorstaat dan in de heenwedstrijd.

'We moeten ons tegen Nederland niet laten intimideren'

'We moeten ons niet laten intimideren', vertelde Holtz in Luxemburgse media in de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Nederland. De bondscoach beseft dat zijn ploeg een zware opgave wacht in De Kuip.

Dat is mede ingegeven door de flinke lijst van afwezigen. Anthony Moris, Mario Mutsch (beiden geblesseerd), Chris Philipps, Daniel da Mota en Aurélien Joachim (allen geschorst) moeten zeker verstek laten gaan. Achter de namen Maxime Chanot en Lars Gerson staan nog vraagtekens vanwege hun fitheid.

Luxemburg wil zich echter in De Kuip niet verstoppen. De oefenzege op Albanië geeft het vertrouwen dat de ploeg uit het groothertogdom langer partij kan geven dan in de eerste ontmoeting met Nederland in deze WK-kwalificatie (1-3).

'De thuiswedstrijd hebben we in het laatste half uur verloren. Als ik zes keer had kunnen wisselen, dan had ik het gedaan. Na een uur zag je bij enkele spelers de benen zwaar worden', aldus Holtz. 'Maar na de wedstrijd tegen Albanië ben ik ervan overtuigd dat we er fysiek beter voor staan dan in de thuiswedstrijd. De laatste optredens en resultaten laten onze kwaliteiten zien.'

Nederland-Luxemburg: 'mijlpaalinterland' met hoge inzet
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.