Luxemburg beleeft 'optimale voorbereiding op Oranje'

Reacties

In de aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Nederland heeft Luxemburg tot genoegen van bondscoach Luc Holtz met 'een van de jongste nationale teams in Europa' een zege geboekt.

Luxemburg beleeft 'optimale voorbereiding op Oranje'

EK-ganger Albanië werd zondag met 2-1 verslagen. 'We zijn tevreden', zei David Turpel (foto), die de 1-1 voor zijn rekening nam. 'Het was de optimale voorbereiding voor de wedstrijd tegen Nederland. Met de zeer jonge ploeg hebben we goed gereageerd op de tegentreffer en een zeer goede instelling getoond.'

Turpel refereerde onder meer aan het feit dat Luxemburg om uiteenlopende redenen aantrad zonder vaste waardes als Anthony Moris, Daniel da Mota, Aurèlien Joachim, Mario Mutsch en Maxime Chanot. Bondscoach Holtz koos tegen Albanië voor de jeugd.

'We hadden een van de jongste nationale teams van Europa op het veld staan', aldus Holtz. 'De ervaring ontbreekt natuurlijk. In de eerste helft was er veel balverlies, waardoor de spelers onrustig werden. In de rust heb ik gezegd dat ze kalmer moesten worden. Alles bij elkaar ben ik zeer trots op mijn ploeg. Deze zege geeft vertrouwen.'

Luxemburg maakt zich nu op voor de kwalificatiewedstrijd tegen Oranje. Dit duel wordt vrijdag 9 juni in De Kuip afgewerkt. Luxemburg pakte in Groep A nog maar één punt, het Nederlands elftal staat vierde en kan zich geen puntenverlies meer veroorloven op weg naar het WK in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.