Wat als-vragen stapelen zich op na tweede PSG-show op rij

Reacties

Er staat geen maat op Paris Saint-Germain in deze fase van het seizoen. De tweede grote overwinning op rij leidde ook tot gemengde gevoelens. Wat als het sterrenensemble van Mauricio Pochettino eerder gepiekt had?

Wat als-vragen stapelen zich op na tweede PSG-show op rij
© Pro Shots
Clermont
Clermont
1 - 6
PSG
PSG

Door de uitschakeling door Real Madrid in de achtste finale van de Champions League is een donkere sluier over het seizoen van PSG beland. Het chagrijn kan maar mondjesmaat worden weggespoeld. De frustratie bij de Parijse aanhang over het niet waarmaken van de verwachtingen is nog groot, maar tegelijkertijd zijn de supporters in de voorbije twee wedstrijden wel enorm verwend.

PSG scoorde tegen Lorient en Clermont in totaal elf keer. Zowel Neymar als Kylian Mbappé maakte een hattrick tegen Clermont (1-6), dat bij vlagen helemaal zoek werd gespeeld. Het was voor het eerst sinds januari 2019 dat twee spelers van een Ligue 1-club in dezelfde competitiewedstrijd een hattrick maakten. Ruim drie jaar geleden waren het Mbappé en Edinson Cavani die drie keer toesloegen voor PSG. Messi onderscheidde zich zaterdagavond met assists. Voor de tweede keer dit seizoen gaf hij drie assists in één competitiewedstrijd. Georginio Wijnaldum vertolkte een bijrol, met een invalbeurt halverwege de tweede helft.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mbappé kreeg na afloop de vraag voorgelegd die door het hoofd van velen spookte bij het zien van de masterclass. Wat als de steraanvallers van PSG elkaar eerder in het seizoen al zo makkelijk hadden gevonden? 'Ja, het is jammer dat het nu pas gebeurt. Maar er waren ook verschillende omstandigheden die het proces vertraagden. We zijn drie spelers met veel kwaliteiten en we proberen elkaar zo goed mogelijk te helpen. Dat is wat je vandaag ook zag', vertelde Mbappé bij Canal+ over de samenwerking met Messi en Neymar.

Mbappé legde uit dat PSG de pijn van de uitschakeling door Real achter zich probeert te laten: 'Soms gaat het zo in het leven. Je wint en verliest, maar je moet vooruit blijven kijken. Er is pijn geweest en die is nog steeds voelbaar, maar je moet positief blijven. We moeten laten zien dat we een grote club zijn, een groot team dat speelt voor de prijzen. We zijn op weg naar de tiende landstitel in de historie van PSG en volgens mij is de weg niet lang meer.'

Ligue 1

Stand Ligue 1 2021/2022

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
38
26
8
4
90-36
+54
86
2
Olympique Marseille
38
21
8
9
63-38
+25
71
3
Monaco
38
20
9
9
65-40
+25
69
4
Rennes
38
20
6
12
82-40
+42
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.