Wanprestatie Juventus: 'Ik had in de rust iedereen kunnen wisselen'

Massimiliano Allegri was vrijdagavond woest op zijn spelers. Juventus leverde in de eerste helft tegen Cagliari een wanprestatie en voorkwam pas in de slotfase een nederlaag. Na afloop las de Italiaanse trainer zijn selectie de les.

Cagliari
Cagliari
2 - 2
Juventus
Juventus

Allegri werd in zijn eerste periode bij Juventus vijf keer landskampioen, maar moet sinds zijn terugkeer in 2021 genoegen nemen met minder. AC Milan en Napoli werden de afgelopen twee jaren kampioen en dit seizoen stevent Internazionale onbedreigd af op de Scudetto. Juve staat inmiddels op grote achterstand van de rivaal en won vrijdagavond voor de zesde keer op rij niet in een uitduel in de Serie A, de slechtste serie sinds 2009/10.

Op bezoek bij het om handhaving strijdende Cagliari, met Pantelis Hatzidiakos (ex-AZ) in de defensie, keek Juventus halverwege tegen een 2-0 achterstand aan. Allegri hekelde de instelling van zijn ploeg bij Sky Sport Italia. 'Als we niet net zo hard rennen als de tegenstander, winnen we geen wedstrijden. We kunnen niet zo spelen als in de eerste helft, dat is een gebrek aan volwassenheid. Ik had in de rust iedereen kunnen wisselen, inclusief mijzelf.'

Allegri zag zijn spelers in de eerste helft de ene na de andere fout maken. Nadat Kenan Yildiz halverwege in de ploeg was gekomen voor Carlos Alcaraz, toonde Juve beterschap. Door een goal van Dusan Vlahovic en een eigen doelpunt van Alberto Dossena drie minuten voor tijd bleef een nederlaag De Oude Dame bespaard. 'Het is goed dat we terugkomen, maar dit moet ons echt aan het denken zetten. Je moet je handen vies maken in dit soort duels.'

Zo gaat het seizoen in de Serie A als een nachtkaars uit voor Juventus. Van de laatste zeven competitieduels, won het er maar een. Succes in het bekertoernooi zou het jaar nog kleur kunnen geven. Dinsdag is Lazio de tegenstander in de return van de halve finale. Het eerste duel won Juve met 2-0. Desondanks is de vraag of de Coppa Italia de baan van Allegri kan redden. Volgens Italiaanse media is de kans groot dat hij na dit seizoen moet vertrekken.