Wanhoop bij Weghorst: spits krijgt de bal er met geen mogelijkheid in

Ook zijn vijfde wedstrijd op Old Trafford heeft voor Wout Weghorst geen doelpunt opgeleverd. De dertigjarige Nederlander speelde een prima rol in de 3-0 zege op Leicester City, maar raakte uiteindelijk wel wanhopig toen al zijn zes doelpogingen geen treffer opleverden.

© Viaplay
Manchester United
3 - 0
Leicester City

In aanloop naar de wedstrijd tegen Leicester vertelde Weghorst in gesprek met het clubkanaal nog hoe erg hij naar een doelpunt snakte: 'Ik wacht op mijn eerste goal hier op Old Trafford. Helaas duurt het voor mijn gevoel al iets te lang, maar ik blijf gewoon hard werken en hopelijk komt het dan snel. Ik weet zeker dat het een speciaal moment zal zijn', zei de Nederlander.

Die brandende ambitie was zondag duidelijk te zien. Weghorst begon de wedstrijd nog als nummer 10 in de rug van Marcus Rashford, maar kwam zelf ook veelvuldig in scoringspositie. Vroeg in de tweede helft zag de Nederlander een schot van randje zestien geblokt worden. Even later probeerde hij het met een omhaal, maar raakte hij de bal helemaal verkeerd. Daar kon Weghorst zelf ook wel om lachen.

In de 62ste minuut leek Weghorst het eindpunt van een geweldige United-aanval te worden, maar Sancho kwam tussendoor en schoot de 3-0 binnen. In de 71ste minuut kopte Weghorst richting doel uit een vrije trap, maar zijn inzet ging een half metertje naast. Het ongeloof was toen al van het gezicht van de boomlange spits af te lezen.

Een minuut later was Weghorst het eindstation van een snelle counter, maar Timothy Castagne zette zijn voet precies op tijd voor de inzet van de Nederlander. Zijn grootste kans kreeg Weghorst in de 88ste minuut. Op aangeven van Sancho kon hij vrij inschieten, maar Danny Ward redde knap met zijn voet. Weghorst zakte op zijn knieën en liet zich achterover vallen op de grond.

Captain Bruno Fernandes herkende de worsteling van zijn ploeggenoot en deed er alles aan om Weghorst aan een goal te helpen. Toen zijn passje in de 89ste minuut niet aankwam bij Weghorst raakte zelfs de Portugees gefrustreerd. Weghorst gaf hem liefkozend een aai en besloot er maar om te lachen. De Nederlander moet zo nog even wachten op zijn eerste doelpunt in het Theatre of Dreams.

Naast al die doelpogingen viel Weghorst overigens ook weer op met zijn werklust. Hij verrichtte de meeste tackles van alle spelers op het veld, een kwaliteit die eerder ook al in Britse media werd geprezen.