'Walker dreigt Manchester City na zes jaar te verlaten na persoonlijk akkoord'

Reacties

Kyle Walker gaat zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid voortzetten bij Bayern München. De 33-jarige rechtsback is persoonlijk rond met Der Rekordmeister en wacht nu op een akkoord tussen Manchester City en de club uit Beieren.

'Walker dreigt Manchester City na zes jaar te verlaten na persoonlijk akkoord'
© Pro Shots

De 76-voudig international kon ook zijn contract bij The Citizens verlengen, maar na zes jaar in het Etihad Stadium geeft de Engelsman de voorkeur aan de overstap naar Duitsland, melden Engelse en Italiaanse media. Aan beide clubs is het zaak het eens te worden over de transfersom voor Walker, die in Manchester nog een eenjarig contract heeft.

Bij Bayern ligt een contract voor twee seizoenen met een optie op een extra seizoen klaar voor Walker, die eerder in zijn loopbaan voor Tottenham Hotspur, Aston Villa, Queens Park Rangers, Sheffield United en Northampton speelde. Afgelopen seizoen kwam Walker tot 27 competitiewedstrijden namens City. Naast de landstitel won de Engelsman met The Citizens ook de FA Cup en de Champions League.

In Beieren moet Walker de opvolger van Benjamin Pavard worden. De Fransman mag na vier jaar vertrekken uit Zuid-Duitsland. Ook Noussair Mazraoui staat onder contract bij de recordkampioen van Duitsland en zou er met Walker een zeer geduchte concurrent bij krijgen.

Bayern kijkt overigens niet alleen naar Walker als versterking vanuit de Premier League. Ook Harry Kane moet de overstap naar Duitsland maken. De 29-jarige spits, onder contract bij Tottenham Hotspur, moet bij Der Rekordmeister de opvolger van Robert Lewandowski worden. De Pool vertrok vorige zomer al naar Barcelona en de Duitsers slaagden er niet in een adequate vervanger te halen. Het eerste bod van zeventig miljoen euro werd door de Londenaren resoluut van tafel geveegd.

Spelersprofiel

K. Walker


Geboortedatum:
28 mei 1990
Leeftijd:
33
Geboorteplaats:
Sheffield
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,83 m
Gewicht:
80 kg
Huidige club:
Manchester City
Nationaal team:
Engeland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.