Bayern München gaat vol voor Kane als nieuwe topspits

Reacties

Bayern München blijft inzetten op de komst van Harry Kane als nieuwe topspits voor de ploeg van Thomas Tuchel. Een 'stevige delegatie' van Der Rekordmeister was donderdag in Londen, voor onderhandelingen met Tottenham Hotspur-voorzitter Daniel Levy.

Bayern München gaat vol voor Kane als nieuwe topspits
© Pro Shots

Kane wordt nu al geruime tijd met Bayern in verband gebracht en schijnt zelf wel wat te voelen voor een transfer naar de kampioen van Duitsland. Tottenham werkt echter niet zomaar mee. Een eerste bod van Bayern, ter waarde van zeventig miljoen euro, werd resoluut afgewezen. Sindsdien zijn de clubs met elkaar in contact.

Donderdag gaf Bayern wat gas bij en reisde een delegatie af naar Londen, voor face to face-gesprekken met Levy. Volgens BILD is er geen doorbraak geweest in het transferspel, maar hebben ze bij Bayern wel vertrouwen in een goede afloop.

Kane, die later deze maand dertig jaar oud wordt, heeft bij Tottenham nog maar een contract voor één jaar. Toch zou zijn werkgever hem een prijskaartje van liefst honderd miljoen euro hebben gegeven. Bayern probeert dat bedrag nu wat naar beneden te krijgen.

Bij Bayern moet Kane de opvolger worden van Robert Lewandowski, die vorig jaar al naar Barcelona vertrok. In het afgelopen seizoen stond Eric Maxim Choupo-Moting vaak in de punt van de aanval. Bayern haalde na het vertrek van Lewandowski Sadio Mané binnen als topaankoop, maar de van Liverpool overgekomen vleugelaanvaller is in Duitsland niet uit de verf gekomen en mag alweer weg.

Kane speelt al sinds 2004 voor Tottenham. Hij werd in het begin van zijn carrière uitgeleend aan Leyton Orient, Millwall, Norwich City en Leicester City, voordat hij uitgroeide tot dé grote ster van het elftal. In 435 wedstrijden voor de club maakte hij 280 doelpunten. Kane won echter nog nooit een prijs met Tottenham en dat steekt. Bij Bayern is de kans op zilverwerk een stuk groter.

Met Bayern kan Kane, aanvoerder van de Engelse nationale ploeg, bovendien in de Champions League uitkomen. Tottenham ontbreekt komend seizoen in het miljardenbal; sterker nog, de Londenaren spelen na een teleurstellend voetbaljaar helemaal geen Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.