Wales onverbiddelijk: Bale krijgt een golfverbod tijdens het WK

Reacties

In Wales is men er alles aan gelegen om op het WK in Qatar goed voor de dag te komen. Bondscoach Rob Page ging daarom om de tafel met sterspeler Gareth Bale en dat gesprek had een opvallende uitkomst. Een rondje golfen zit er namelijk niet in.

Wales onverbiddelijk: Bale krijgt een golfverbod tijdens het WK

Bale stond bij Real Madrid de laatste jaren bekend als iemand die liever op de golfbaan stond dan op het voetbalveld. Met gevoel voor humor stond hij na een interland dan ook te poseren met een spandoek: 'Wales, golf, Madrid, in die volgorde.' Het was een verwijzing naar zijn hoofdprioriteiten, die volledig gericht op zijn interlandcarrière en hobby leken.

En Page besloot daarover een gesprek aan te knopen met zijn aanvoerder, die inmiddels speelt voor Los Angeles FC. In een persconferentie liet de bondscoach weten dat het in Qatar voor Bale niet lukt om te gaan golfen. En dat had hij dus ook de linkspoot medegedeeld. 'Er is geen vrijheid om te golfen, we zijn daar om een klus te klaren.'

Die klus is presteren. Waar in het verleden nog mogelijkheid was tot een rondje van negen holes is dat nu not done. 'In het verleden kon het nog wel eens, want dan was er een voorbereiding van weken. Nu hebben we vier dagen om ons voor te bereiden. Het schema is meedogenloos. Alles moet gericht op het voetbal zijn. Ook voor Gareth.'

Op 21 november opent Wales het WK met een duel met de Verenigde Staten. Daarna volgen ontmoetingen met Iran en buurland Engeland. Afhankelijk van de prestaties kan Oranje in de achtste finales de tegenstander zijn. Overigens is Bale in vorm, want de aanvaller won na een late treffer en succesvolle strafschoppenserie afgelopen week de finale van de play-offs in de MLS.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.