Waarom Slot zo genoot van het spel van Raspadori tegen Ajax

Reacties

Arne Slot heeft wat te kiezen voor de punt van de aanval. Danilo versus Santiago Giménez, wie is de ideale spits voor Feyenoord? Bij het vergelijken van de twee noemt de coach het spel van een Napoli-spits als voorbeeld voor zijn Mexicaanse aanvaller.

Waarom Slot zo genoot van het spel van Raspadori tegen Ajax
© Pro Shots

Giménez moest aanvankelijk geduld hebben in de concurrentiestrijd met Danilo. Onder meer vanwege het latere aansluiten en interlandverplichtingen moest de aanwinst werken aan zijn fitheid. 'Daarbij was hij niet gewend als spits naar voren toe druk te zetten en daarna mee te blíȷ́ven doen en niet te denken dat het spel er dan niet meer toe doet voor een spits. Dat er dan andere mensen zijn die het verdedigend wel oplossen', aldus Slot, die Giménez zondag tegen FC Twente (2-0) voor het eerst liet starten in de Eredivisie.

Bij het bespreken van het spel van Giménez gaat Slot in gedachten terug naar Ajax-Napoli. 'Als je ziet wat de spits (Giacomo Raspadori, red.) daar voor arbeid leverde… Hij zette druk op de keeper, die schiet de bal naar voren, maar daarna is de spits terug om de tweede bal te winnen en vervolgens staat-ie alleen op de keeper. Spitsen moeten scoren, dat blijft onveranderd, maar ook arbeid leveren', denkt Slot terug aan het spel van Raspadori, die in de Johan Cruijff Arena twee keer scoorde.

Wat zeggen de cijfers over de strijd tussen Danilo en Giménez en hoe kijkt Slot verder aan tegen de kwaliteiten van zijn twee spitsen? We belichten het uitgebreid in de nieuwe VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.