Waarom Heracles voor PSV niet de perfecte generale richting Lens was

Reacties

PSV beleefde een zorgeloze avond tegen Heracles Almelo, maar kende ondanks een 0-6 overwinning niet de ideale generale repetitie richting de Champions League-wedstrijd tegen RC Lens. Trainer Peter Bosz legt uit waarom.

Waarom Heracles voor PSV niet de perfecte generale richting Lens was
© ESPN
Heracles Almelo
Heracles Almelo
0 - 6
PSV
PSV

'Geen mitsen en maren, ik ben heel tevreden', stak Bosz van wal bij ESPN. De jubilerende coach, Bosz stond driehonderd keer als hoofdtrainer langs de zijlijn bij een duel in de Eredivisie, zag dat PSV een makkelijke avond had. Het verschil met woensdagavond zal dan ook groot zijn, als Lens naar Eindhoven komt. 'Zulk soort ploegen kom je niet vaak in Nederland tegen. Dus we zullen het tegen Lens uit onszelf moeten halen', voorspelt de trainer van PSV.

Heracles kon de tegenstand van Lens dus niet nabootsen. 'Het was ongelukkig voor ze dat ze zo snel met tien man kwamen te staan. Dat neemt niet weg dat we die druk moeten blijven zetten, je moet het bij jezelf gaan zoeken.' In de wedstrijd tegen Heracles was er dus weinig weerstand, op de training moet de echte voorbereiding op het duel met Lens plaatsvinden. 'Je probeert daar de moeilijkheidsfactor steeds hoger te maken, dat doe je onder andere door de ruimtes kleiner te maken op de training. Dan moet je sneller handelen', weet Bosz.

Aanvoerder Luuk de Jong was weer trefzeker in de Eredivisie, hij was blij dat PSV ondanks de situatie door bleef gaan. 'De rode kaart en penalty zijn een kantelpunt in de wedstrijd. Daarvoor dachten we ook niet dat het heel moeilijk ging worden, maar als je dan met elf tegen tien komt te staan, is de buit wel binnen. Maar je moet wel die intensiteit blijven leveren met het team, dat hebben we goed gedaan met het team.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.