Waarom Fortuna-coach Ultee Dimitrios Siovas nooit zal vergeten

Reacties

Dimitrios Siovas heeft volgens Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee een belangrijk aandeel gehad in de handhaving van de Limburgers. Helemaal vanzelf ging dat niet.

Waarom Fortuna-coach Ultee Dimitrios Siovas nooit zal vergeten
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
0 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Door de zwaarbevochten zege bij NEC (0-1) verzekerde Fortuna zich zondag van nog een jaar in de Eredivisie. De 33-jarige Griekse verdediger werkte zijn twaalfde en voorlopig laatste Nederlandse competitiewedstrijd af. Zijn halfjaarcontract loopt immers af.

Net als de voorgaande cruciale duels in de race om handhaving was Siovas klaargestoomd door de medische staf. 'Hij heeft de laatste twee weken geen één training meegedaan. Gewoon nul', zo legde Ultee zondag al uit. 'Vanmorgen zei hij: "Trainer, vandaag ben ik zestig procent. Woensdag veertig, vandaag zestig". Het was genoeg.'

Met zijn ervaring was Siovas volgens zijn trainer immers enorm belangrijk. De twintigvoudig Grieks international, die namens Olympiakos Piraeus in het verleden tot zestien Champions League-duels kwam, kweet zich in Nijmegen verdedigend uitstekend van zijn taak.

Ultee verwacht ondanks de goede afloop niet dat hij Siovas nog vaak tegen het lijf zal lopen. 'Nee. Maar ik zal hem nooit vergeten.'

Lees hieronder het hele interview met Sjors Ultee, die zondag ook al naar de toekomst keek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.