Waarom de Rode Duivels de Braziliaanse bondscoach nog steeds wakker houden

Reacties

Het is bijna twee jaar geleden, maar de Braziliaanse bondscoach Tite heeft de uitschakeling op het WK in 2018 nog niet helemaal verwerkt.

Waarom de Rode Duivels de Braziliaanse bondscoach nog steeds wakker houden
© Pro Shots

'In het voetbal zijn er altijd twee kanten aan een wedstrijd: het resultaat en het optreden', zegt Tite tegen France Football. De uitschakeling door België op het WK van 2018 was in zijn ogen het schrijnendste voorbeeld van hoe ver die twee uit elkaar kunnen.

'In dit geval paste het resultaat niet bij ons optreden. Van alle wedstrijden die ik als bondscoach heb geleid, was dit er eentje waar we de meeste schoten op doel hadden en de meeste creativiteit toonden', kijkt de Braziliaanse keuzeheer terug op de 2-1 nederlaag in de kwartfinale. 'Deze wedstrijd speelt regelmatig door mijn hoofd en houdt me nog vaak wakker.'

Een jaar later volgde de revanche met de winst van de Copa América. De Zuid-Amerikaanse titel werd veroverd zonder Neymar, die niet op tijd fit was om de Seleção aan successen te helpen. In de ogen van Tite is Brazilië ook niet afhankelijk van de PSG-ster.

'Neymar is een essentieel onderdeel van de huidige Braziliaanse selectie, maar hij is niet onvervangbaar', aldus de bondscoach. 'Hij brengt een onvoorspelbaarheid in je ploeg, omdat hij een individuele of collectieve oplossing biedt. Met hem is de potentie van de ploeg anders, omdat hij kan sprankelen. Ik spreek dan over de Neymar die mentaal en fysieke helemaal fit is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Brazilië
Meer over Brazilië
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.