Waarom Borussia Dortmund na wegvallen Haller bij Modeste uitkwam

Reacties

Borussia Dortmund heeft de vervanger van Sébastien Haller gepresenteerd. Anthony Modeste komt over van 1. FC Köln en tekent een contract voor één seizoen. De 34-jarige spits zette maandag na een succesvolle medische keuring zijn krabbel.

Waarom Borussia Dortmund na wegvallen Haller bij Modeste uitkwam
© Pro Shots

Dortmund ging op zoek naar een nieuwe spits nadat bekend werd dat Haller een lange behandeling wacht voor teelbalkanker. De spits moet chemotherapie ondergaan. 'Tijdens de analyse van het vorige seizoen hebben we de bewuste keuze gemaakt om een wat meer klassieke spits aan te trekken die ons offensieve spel wat meer fysieke sterkte, kopkracht en dreiging voor het doel zou geven', zei sportief directeur Sebastian Kehl op de clubsite.

Aanvankelijk was Haller die klassieke spits. Nu moet Modeste die rol invullen. 'We zijn blij dat we op korte termijn een vervanger hebben kunnen aantrekken. Anthony is een ervaren professional die de Bundesliga goed kent, vorig seizoen twintig keer scoorde en iemand die met zijn profiel precies past in de rol die trainer Edin Terzic voor hem in gedachten heeft.'

Modeste is blij met de kans die hij krijgt bij Dortmund. 'Ik heb een geweldige tijd beleefd bij Köln, maar ik besloot toch om iets nieuws te proberen. Met het aanbod van Dortmund krijg ik op mijn leeftijd de kans om in de Champions League te spelen en me te bewijzen op het hoogste niveau. Ik kijk erg uit naar deze uitdaging.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer A. Modeste
Meer over A. Modeste
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.