Extra motivatie FC Köln: financiële meevaller als Dortmund kampioen wordt

Reacties

FC Köln kan miljoenen tegemoet zien als niet Bayern München, maar Borussia Dortmund kampioen wordt. Een extra reden om zaterdag in ieder geval niet te verliezen.

Extra motivatie FC Köln: financiële meevaller als Dortmund kampioen wordt
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
1 - 2
Bayern München
Bayern München

Op de ranglijst valt er weinig eer meer te behalen voor Köln, dat in de middenmoot van de Bundesliga gaat eindigen. Toch is de club gebaat bij een resultaat tegen Bayern. Als Dortmund er namelijk niet in slaagt thuis van Mainz te winnen, is het afhankelijk van de uitslag van Köln in de strijd om het kampioenschap. Mocht Bayern niet winnen bij Köln, dan is Dortmund sowieso kampioen. In dat geval kan Köln een bedrag met zes nullen tegemoet zien.

Dat bedrag vloeit voort uit een clausule in de deal rond Anthony Modeste (foto), die afgelopen zomer Köln verruilde voor Borussia Dortmund.

Trainer Steffen Baumgart gaf aan überhaupt al veel vertrouwen te hebben in een goede afloop tegen Bayern. 'Borussia Dortmund (3-2, red.) kon niet bij ons winnen, Leipzig (0-0, red.) kon niet bij ons winnen. Bayern mag het proberen, maar we zullen er alles aan doen om te zorgen dat ook zij niet bij ons winnen', vertelde Baumgart in de podcast Thekenphilosophen. 'We spelen sowieso tegen iedereen hetzelfde: open vizier en dan zien we wel wat er van terecht komt. In München (1-1, red.) is het bijna gelukt.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.