Irritatie bij Köln: 'Het maakt me pissig dat zoiets op de wedstrijddag lekt'

Reacties

Bij 1. FC Köln leeft grote irritatie over de manier waarop de transfer van Anthony Modeste naar Borussia Dortmund zondag bekend werd. In de ochtend maakten media in Duitsland al melding van de naderende overstap; om 16.33 uur bevestigde Dortmund via sociale media een principeakkoord te hebben bereikt. Een klein uur later begon Köln aan de wedstrijd tegen Schalke 04.

Irritatie bij Köln: 'Het maakt me pissig dat zoiets op de wedstrijddag lekt'
© Pro Shots
1. FC Köln
1. FC Köln
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Köln won weliswaar met 3-1 van de promovendus, maar volgens trainer Steffen Baumgart werd de voorbereiding op de openingswedstrijd ernstig verstoord. 'Het maakt me pissig dat zoiets op de wedstrijddag naar buiten komt. Het kwam niet van ons', zegt Baumgart tegen BILD.

De trainer lijkt met name te refereren aan de eerste mediaberichten die zondagochtend opdoken. 'We komen hierdoor in een benarde situatie, vier uur voor de wedstrijd. Het is gewoon goed gebruik om zoiets binnenskamers te houden in plaats van ermee te gaan pochen door het rond te bazuinen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook sportief directeur Christian Keller stoorde zich aan het lek. 'Het irriteert me dat zoiets rondgaat op de dag van de wedstrijd', geeft hij aan. Keller stond de afgelopen dagen in contact met het kamp-Modeste; Baumgart hield de spits uit zijn wedstrijdselectie, maar ging niet met hem in gesprek. 'Ik was niet in een goede stemming. Daar hebben we Christian voor. Ik spreek hem maandag wel.'

Dortmund betaalt naar verluidt vijf miljoen euro voor de 34-jarige Modeste, die een jaarloon van zes miljoen euro krijgt. Hij wordt binnengehaald als vervanger van de zieke Sébastien Haller. 'Als een deur dichtgaat, gaat een andere weer open', houdt Baumgart de moed erin. 'We willen alleen verder met spelers die honderd procent geven, ook als je een speler niet kunt vervangen. We gaan verder als collectief. We nemen de tijd om te bepalen of we nog iets gaan doen', doelt de trainer op het halen van een opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.