Terzic geeft Malen heldere opdracht mee na opleving

Reacties

Borussia Dortmund-trainer Edin Terzic heeft dit seizoen hoge verwachtingen van Donyell Malen. De aanvaller onderscheidde zich vrijdag met een doelpunt en een assist in de eerste ronde van de DFB-Pokal tegen 1860 München (0-3 zege). Terzic gaf Malen donderdag een heldere opdracht mee: dit niveau moet hij vasthouden.

Terzic geeft Malen heldere opdracht mee na opleving
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
1 - 0
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

'Het is duidelijk dat hij een goede voetballer is', vertelde de oefenmeester op de persconferentie in de aanloop naar het eerste competitieduel met Bayer Leverkusen van zaterdag. 'We verwachten dat hij het seizoen ingaat met deze mate van fitheid en professionaliteit. Het is nu zaak om consequent op dit niveau te presteren. Hij werkt er heel hard voor op de training. In de afgelopen weken maakt hij een erg stabiele indruk.'

Malen was vrijdag een plaag voor rechtsback Christopher Lannert van 1860 München. Hij was voortdurend dreigend vanaf de linkerflank en ontving na de wedstrijd zelfs complimenten van sportief directeur Sebastian Kehl. 'Hij heeft echt een stap gezet in de voorbereiding', zei Kehl. 'Hij oogt frisser en positiever. Het zelfvertrouwen druipt van zijn acties af.' Ploeggenoot Jude Bellingham noemde het 'altijd leuk' om samen met Malen op het veld te staan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De opleving van de Nederlander komt voor Dortmund op een goed moment, want Sébastian Haller is voor onbepaalde tijd afwezig. Dortmund haalde Haller binnen als vervanger van Erling Haaland en moet nu wellicht opnieuw de transfermarkt op. Daar is Terzic zich van bewust, maar voorlopig roeit hij met de riemen die hij heeft. 'Het is de taak van een trainer om de best mogelijke oplossing te vinden met de spelers die beschikbaar zijn', legt hij uit.

'We hoopten dat Sébastien het gemis van Erling kon compenseren. Natuurlijk ben je je bewust van de kwaliteit die nu ontbreekt', voegt Terzic toe. 'Daar moet je over nadenken en dat zijn we aan het doen. Maar de trainer heeft de taak om de beste oplossing te vinden met de beschikbare spelers. Ik ben ervan overtuigd dat we met deze spelers een heel, heel goed seizoen kunnen hebben.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.