Ongrijpbare Malen is beslissend voor Borussia Dortmund

Reacties

Borussia Dortmund heeft de eerste ronde van de DFB-Pokal probleemloos overleefd. Mede dankzij een doelpunt van Donyell Malen waren Die Borussen vrijdag veel te sterk voor 1860 München.

Ongrijpbare Malen is beslissend voor Borussia Dortmund
© Pro Shots
1860 München
1860 München
0 - 3
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Dortmund, logischerwijs zonder Sébastien Haller, kwam al na acht minuten op voorsprong. Malen ontving de bal van Raphaël Guerreiro, trok naar binnen en knalde via de palen raak. De voormalig PSV'er vormde een constante plaag voor de defensie van 1860 München, dus ook voor de Nederlandse basisklant Jesper Verlaat. Ook was Malen betrokken bij de 0-2.

De Oranje-international gaf de bal mee aan Marco Reus, die op zijn beurt Jude Bellingham bediende. Bij de 0-3 van Karim Adeyemi was Malen de aangever. Halverwege de tweede helft werd Malen bedankt voor bewezen diensten. Hij werd vervangen door Jamie Bynoe-Gittens. Gescoord werd er niet meer.

Het Dortmund van trainer Edin Terzic start het competitieseizoen op 6 augustus met een thuiswedstrijd tegen Bayer Leverkusen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.