Waarom Bayern Lewandowski-uitdager Werner bewust liet lopen

Reacties

Timo Werner werd afgelopen zomer gelinkt aan een transfer naar Bayern München, maar zover kwam het uiteindelijk niet. In plaats daarvan verlengde de Duitse international zijn contract bij RB Leipzig. Bij Bayern waren namelijk twijfels over de 23-jarige spits.

Waarom Bayern Lewandowski-uitdager Werner bewust liet lopen
© Pro Shots

Want hoewel Werner in de Bundesliga gelijke tred houdt met Robert Lewandowski (achttien om negentien goals), past de rappe aanvaller volgens technisch directeur Hasan Salihamidzic niet bij de speelstijl van Bayern. En dus liet de Duitse recordkampioen de mogelijkheid lopen om de clubtopscorer van Leipzig afgelopen zomer voor een relatief zacht prijsje aan te trekken.

'Timo Werner is een uitstekende speler die een uitstekende eerste seizoenshelft achter de rug heeft, maar wij hebben Robert Lewandowski', zegt Salihamidzic in een interview met Sport Bild. 'Robert is een spits die perfect bij onze manier van spelen past. Hij heeft het overzicht en de techniek om in de kleine ruimte te voetballen en bedenkt buitengewone oplossingen aan de bal.'

Volgens Salihamidzic liggen de onomstotelijke kwaliteiten van Werner elders. 'Timo Werner heeft met zijn snelheid meer ruimte nodig en die kreeg hij ook in het systeem dat Leipzig hanteerde. Dat is nu wel wat veranderd, maar de ruimtes zijn voorin nog niet zo klein als bij ons', aldus de td van Bayern, dat nu Joshua Zirkzee als stand-in heeft voor Lewandowski.

Overigens heeft Werner ook na het verlengen van zijn contract over interesse niet te klagen. De international van Duitsland zou in beeld zijn bij Liverpool en Manchester United, terwijl Sky Germany dinsdag meldde dat het een kwestie van tijd is voordat Real Madrid een bod uitbrengt. Werner zou voor komende zomer een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract hebben staan.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2019/2020

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
26
4
4
100-32
+68
82
2
Borussia Dortmund
34
21
6
7
84-41
+43
69
3
RB Leipzig
34
18
12
4
81-37
+44
66
4
Borussia Mönchengladbach
34
20
5
9
66-40
+26
65
5
Bayer Leverkusen
34
19
6
9
61-44
+17
63
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer RB Leipzig
Meer over RB Leipzig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.